Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a kousek celeru. Chvíli podusíme a zalejeme cca 1/2 litrem vody, do kterého přidáme tvrdý nalámaný chleba. Necháme přejít varem, případné kousky chleba rozdrtíme vidličkou.
2
Na závěr opečeme malé kousky točeného salámu či klobásy nebo přidáme malé párečky. Polévku dochutíme polévkovým kořením a ozdobíme najemno nakrájeným kouskem pórku. Tím zároveň přidáme potřebné vitamíny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ludmila chroma
|9. 12. 2005 10:25
Omlouvám se, ještě jsem zapomněla na majoránku, trochu mletého pepře, kdo má rád, může dát i 1 bobkový list a nové koření. Neškodí ani zelená petrželka (nikoli kadeřavá).