Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme vykynout cca 1 hodinu na teplém místě (těsto by mělo být trochu řidší).
2
Po vykynutí dáme těsto na plech vymaštěný sádlem., rukou natlačíme těsto i do rohů. Poklademe klobásu na těsto, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180° C cca 30 - 40 minut.
3
Po vytažení z trouby potřeme trochou mléka a přikryjeme utěrkou. Podáváme samostatně anebo jako přílohu k polévce (místo chlebu).
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka
|21. 7. 2013 16:20
Kynutý koláč s klobásou je výborný, určité zas někdy udělám.
Angelika Pitnyová
|9. 6. 2011 11:14
Vyzkoušela jsem a je to vynikající :) nemám co dodat prostě pohádka :)Miluji maďarskou kuchyni a i jsem se tam narodila a tohle mi připomělo dětská léta :) dělala to babička a je to úplně stejný.