g
uzené maso
nejlépe domácí nebo krkovička z komína...
1
ks
cibule
velká
sádlo
1
lžička
majoránka
cca
Postup přípravy receptu
1
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši.
Během vaření brambor si na plnější lžíci sádla (případně másla) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso a ještě chvíli smažíme. Do hotové horké kaše přidáme na drobnější kusy pokrájené zelí pokojové teploty a cibulovo-uzenou směs.
3
Vše dobře promícháme, případně dle chuti ještě osolíme. Podáváme samostatně, třeba jen s dozlatova osmaženou cibulkou nebo s opečenou uzeninou dle vlastního výběru (klobásky, špekáčky...).