• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Lepenice s trhaným uzeným

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční jihočeská lepenice je skvělou přílohou k uzenému masu, hodí se ale i k jitrnici, prejtu nebo opečené klobásce. Jednoduché spojení uvařených šťouchaných brambor, kysaného zelí, jarní cibulky, zelené petrželky a křupavé osmažené cibule, vás příjemně překvapí úžasnou chutí.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g uzené maso vepřová krkovice nebo kýta
    • 600
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 300
      g kysané zelí
    • slunečnicový olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody.
2
Jednu cibuli pokrájejte nadrobno, druhou na kolečka, jarní cibulku a petrželku na větší kusy. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na lžíci oleje dozlatova. Brambory slijte, nahrubo rozšťouchejte, přidejte k nim máslo, osmaženou cibulku, zelí, jarní cibulku a většinu petrželky. Vše dochuťte solí, dobře promíchejte a uchovejte v teple.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravená cibulová kolečka promíchejte v misce s moukou a usmažte na pánvi v rozpáleném oleji. Uvařené maso pokrájejte na větší kusy a ty natrhejte po vláknech na kousky velikosti sousta. Na talíře rozdělte lepenici, přidejte maso, usmaženou cibulku a zbytek petrželky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory FOOD
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Jarní cibulka Kysané zelí Máslo Petrželka Slunečnicový olej Sůl Uzené maso

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

55
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
34
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
30
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
Lepenice
Lepenice
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
Lepény
Lepény
Lesklá citronová poleva
Lesklá citronová poleva
  • Recepty.cz
  • Lepenice s trhaným uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact