• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Lepenice

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 114
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 500
      g kysané zelí
    • 3
      lžíce mléko
    • 100
      g sádlo
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Oloupané, na půlky nakrájené brambory zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozmícháme, podlijeme vařícím mlékem a přidáme scezené, nakrájené zelí. Kaši dobře vymícháme a podáváme posypanou cibulkou osmaženou na sádle. Hodí se výborně k vepřovému pečenému nebo vařenému masu, ale i ke klobásám nebo ohřáté uzenině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

Žižkovská lepenice

Žižkovská lepenice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 16. 2. 2016 06:19

    Skvělé jídlo...Sádlo jsem nahradila olejem a nakonec jsem přidala ještě máslo a spooooustu osmažené cibulky :-P

  • Katka | 11. 2. 2016 13:46

    U nás děláme pod názvem Kočičák, brambory jen šťoucháme a jako psali ostatní přidáváme osmaženou slaninu. Podáváme s hrnkem studeného mléka jako samotné jídlo :-)

  • Ivanka | 11. 9. 2014 12:12

    Já přidávám osmaženou anglickou a navíc ještě česnek a jíme to jen tak samotné :) bašta

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:42

    ...výborná k prejtu, jak už bylo psáno níže :-P ...

  • Tereza Kalkusová | 14. 9. 2010 11:05

    Dělala jsem k prejtu a bušili jsme tak, až jsme měli boule za ušima.

  • Světlana | 5. 1. 2008 13:23

    Děláme doma (už generace:-) ) trošku jinak : brambory uvařené s kmínem slít, přidat lžíci sádla/másla, rozšťouchat. Pak vmíchat pokrájené syrové a vymačkané zelí. Výsledkem není hladká kaše! To je pak úplně jiné jídlo. Výsledkem je hromada skvělých šťouchaných brambor. Jíme taky k masu, uzenině, nejoblíbenější je ale s vařeným vejcem zapíjená podmáslím.

  • Tereza J. | 2. 1. 2008 08:41

    Tak sme si tú lepenicu medzi sviatkami urobili, pretože už sme nevedeli čo do úst, ani sladké ani slané nám nešlo. Lepenica bola výborná, akurát manžel ju obohatil o rozpraženú slaninku. Mäsko sme ale vynechali, stačila tá slanina. Dávam jedničečku, pretože nám výborne napravila chute:)))

  • Jaroslava Oumarová | 12. 9. 2006 12:53

    Lepenice bývala u nás doma jedním ze štědrovečerních chodů a těšila jsem se na ni víc než na kapra:-)) Dnes už bohužel několikachodový jídelníček z pohodlnosti doma nedodržuju, ale ráda vzpomínám...

  • Luděk Dvorský | 12. 9. 2006 12:21

    Myslím, že lahodnost tohoto jídla spočívá právě v tom, že se kysané zelí přidává syrové. Výborné jako samostatné jídlo. Kdo zkusí, bude mít problém přestat.

  • nava | 25. 5. 2005 14:23

    Brambory rozšťouchám,zelí chvíli dusím,smíchám brambory a zelí a přidávám majoránku.Hoši jedí bez uzeniny i masa jako samostatné jídlo a ač puberťáci, toto jídlo milují!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Mléko Sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
Lepény
Lepény
  • Recepty.cz
  • Lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact