Vejce rozšleháme s cukry a šlehačkou, vmícháme kůru, lentilky a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 150 °C.
Tak asi je nejlepší je nechat nadrcené, ty na dno neklesly a byly hezky rovnoměrně rozložené, a i když to nezářilo barvami, tak se sem tam nějaká barvička ukázala
Iva
|12. 7. 2007 16:02
Taky mi klesly na dno, seškrabovali jsme je z formy lžičkou a na povrchu bábovky byly barevné fleky. Jinak chuťově dobrá.
Miroslava Marková
|7. 7. 2007 19:07
Chuťově je bábovka výborná. Dala jsem do ní lentilky celé, většina bohužel klesla a po barevných cestičkách ani památka.
Eva H.
|7. 6. 2007 10:47
Celé lentilky nemíchám do těsta, nasypu na povrch bábovky. Možná také záleží na hustotě těsta, ale dělám šlehačkovou jako v receptu.
Anna Č.
|6. 6. 2007 16:21
Já jsem tuto bábovku dělala,ale lentilky klesly ke dnu formy.Źádné barevné cestičky v těstě nebyly.Kde jsem udělala chybu?
jitka Mal.
|5. 6. 2007 14:27
Tak to určitě vyzkouším, tuhle bábovku jsem našla na labužníkovi a pekla jsem ji přesně jak byla napsaná, teda s rozdrcenými lentilkami a trošičku mě zklamalo, že nebyla barevná, ale jinak chuťově dobrá, takže určitě vyzkouším s celými.
Eva H.
|5. 6. 2007 13:10
Lentilky nedrtím, dávám do těsta celé. Po upečení a rozkrojení tvoří barevné cestičky.