• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lentilková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Lentilková bábovka

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lentilková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 2
      balení lentilky podrcené
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozšleháme s cukry a šlehačkou, vmícháme kůru, lentilky a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 150 °C.
2
Zdroj: www.labuznik.com
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková bábovka s olejem

Hrnková bábovka s olejem

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kuchtík Safira | 4. 10. 2014 17:30

    Výborná! Lentylky jsem podrtila a na dno neklesli. :)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:49

    ...moučníky, bábovky ;-)

  • jitka Mal. | 12. 7. 2007 20:17

    Tak asi je nejlepší je nechat nadrcené, ty na dno neklesly a byly hezky rovnoměrně rozložené, a i když to nezářilo barvami, tak se sem tam nějaká barvička ukázala

  • Iva | 12. 7. 2007 16:02

    Taky mi klesly na dno, seškrabovali jsme je z formy lžičkou a na povrchu bábovky byly barevné fleky. Jinak chuťově dobrá.

  • Miroslava Marková | 7. 7. 2007 19:07

    Chuťově je bábovka výborná. Dala jsem do ní lentilky celé, většina bohužel klesla a po barevných cestičkách ani památka.

  • Eva H. | 7. 6. 2007 10:47

    Celé lentilky nemíchám do těsta, nasypu na povrch bábovky. Možná také záleží na hustotě těsta, ale dělám šlehačkovou jako v receptu.

  • Anna Č. | 6. 6. 2007 16:21

    Já jsem tuto bábovku dělala,ale lentilky klesly ke dnu formy.Źádné barevné cestičky v těstě nebyly.Kde jsem udělala chybu?

  • jitka Mal. | 5. 6. 2007 14:27

    Tak to určitě vyzkouším, tuhle bábovku jsem našla na labužníkovi a pekla jsem ji přesně jak byla napsaná, teda s rozdrcenými lentilkami a trošičku mě zklamalo, že nebyla barevná, ale jinak chuťově dobrá, takže určitě vyzkouším s celými.

  • Eva H. | 5. 6. 2007 13:10

    Lentilky nedrtím, dávám do těsta celé. Po upečení a rozkrojení tvoří barevné cestičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Lentilky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

118
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
43
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Lentilková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact