• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Lenochovy houbové řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenochovy houbové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby typu hříbek, podříbek, babka, lepší jsou spíše tužší, menší
    • rohlík starší
    • 2
      ks vejce 1-2
    • mléko
    • mouka
    • strouhanka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme a vaříme 5 minut v osolené vodě. Dáme scedit. Mezitím pokrájíme tvrdší rohlíky, zajileme trochou mléka s rozkloktanými vajíčky a necháme nasáknout. Mléka musí být jen tolik, abychom mohli směs rozňahňat, rozhodně nesmí plavat v mléce. Do rozňahňané směsi přidáme houby, trochu nasekané petrželky a osolíme. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby směs byla tuhá a šlo z ní tvarovat placičky. Děláme placičky, balíme v trojobalu (nebo jen ve strouhance) a pomalu smažíme v oleji.
2
Podávame s bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem. Musím podotknout, že ten lenoch jsem já. Obalování jednotlivých řízků mě nebaví, takže tohle je "zlepšovák".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekané houbové řízky

Sekané houbové řízky

Houbové kuře na tymiánu

Houbové kuře na tymiánu

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hoomous | 28. 9. 2011 16:42

    fuuuuj smrdiiiiis ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Jitka | 1. 10. 2007 20:45

    Ahoj moc děkuju za tenhle super recept právě smažím a už u toho zběsile slintám..

  • Janča | 19. 9. 2007 12:31

    Docela rychlé a levné jídlo. Je to dobré.

  • Dana Věrčáková | 9. 8. 2007 17:13

    No letos je po problému.Mrazit není co, to málo co najdu stačíme sníst najednou.Ale četla a slyšela jsem, že pro delší uchování se houby trochu povařit mají.S malými hříbky to ale taky nedělám.Nejhorší je prý podušení na tuku a následné zmrazení.Co vy na to?

  • Leeloo | 8. 8. 2007 20:25

    Odkdy jsou houby rostliny, proboha???????????????????Stará škola, že?

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:32

    Moc se mi to nepovedlo. Měl jsem to spíše jako karbenátky. Dělal jsem to z růžovek, které jsem mněl namrazené. Příště musím dělat opravdu placičky. Rodině to chutnalo. Jako přílohu jsem udělal rozšlápnuté brambory a krom tatarky jsem přidal houbový salát a naložené houby.

  • Tereza Jarčušková | 21. 9. 2006 07:20

    Niektoré druhy húb rastú dokonca aj v zime pod snehom. Sú jedlé. Ibaže kto by sa za nimi v snehu brodil, však ? Huba je rastlina, blanšírovaním sa iba zničia enzýmy, ktoré rastlinu rozkladajú. Podobne ako hociktorú zeleninu, ktorú mrazíte. Takže je na každom, čo zvolí. Ak chcem huby držať v mrazáku dlho, tak blanšírovať je lepšie. Ak chcem len kratší čas, nemusí to byť. Rozhodne sa neblôanšírované huby nestanú v mraze jedovatými.

  • Lenka | 20. 9. 2006 19:31

    Houby by se nemely mrazit bez povareni, v televizi dokonce varovaly pred houbami sebranymi po mrazicich.Ale musim rict, ze jsme driv sbirali houby i po mrazicich (snih napadl na zacatku zari, takze jsme dokonce potom sbirali i pod zbytky snehu) a prezili jsme to, tak nevim, kde je pravda.

  • Věra | 12. 9. 2006 12:08

    Mrazila jsem houby syrové, ale celý mrazák byl navoněn houbami s ostaním, takže nyní povařím 2 minuty dám do igelit pytlíku a s pytlíkem do vaničky od tvarohu nechám zchladnout a naskládám do mrazáku jako cihly. Je to velká uspora místa a nic nevoní nebo nesmrdí po houbách.

  • Jana Tomčíková | 12. 9. 2006 10:33

    Myslela jsem, že se houby dávají před zmrazením povařit jenom kvůli tomu, že tím ztratí část svého objemu a budou tím pádem zabírat méně místa v mražáku.Já osobně to nedělám a mrazím je nakrájené, čerstvé.

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 10:30

    Tak jsem se jen utvrdila v tom co říkají odborníci, dále budu houby mrazit bez povaření.Každá minuta dobrá.Díky za odpovědi, milé dámy.Přeji hezký den:-))

  • Soňa N | 12. 9. 2006 10:24

    Ani já jsem nevěděla,že bych měla houdy před zmražením povařit.Dávám je vždy mrazit syrové a nikdy nebyl žádný problém.

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 10:23

    Houby jsou složeny z mikroorganismů a těm velký mráz často nevadí,mohou se však vyvíjet nežadoucím směrem. Proto se varem ten růst zastaví...aspoň tak mě to učili...ale ráda se nechám poučit :-).

  • Lada Kovářová | 12. 9. 2006 10:07

    Nedávno jsem v televizi sledovala nějakou debatu s mykology, kde mimo jiné bylo řečeno, že se houby před zmrazením nemusí tepelně upravovat. Že právě ty, jen nakrájené a zmrazené si uchovávají ty nejlepší chuťové vlastnosti. Tak jsem byla ráda, že to mám potvrzeno i odborníky :-)

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 09:57

    léta mrazím houby bez povaření, můžete mi vysvětlit proč by se měly povařit?

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 09:48

    Jinak tyhle řízky se dají dělat i ze zmražených hub, to považuju za docela slušnou výhodu. Podotýkám, že před zmražením se musí houby povařit (nebo podusit), ale to snad už dnes každý ví.

  • Stáňa V | 11. 9. 2006 23:10

    Výsledek mě překvapil. Studené jsou přímo na 1*.Moc děkuji.

  • Radka K. | 8. 9. 2006 10:30

    Pro paní Janu Ponáhlou - rychlovka na vejce: rozkvedlaná vajíčka trochu zředěná vodou dám do plastové misky s víkem, opatrně proklepu popř. opatrně obrátím dnem vzhůru a pak vyklopím na cedník, který je nad druhou miskou. Mouku a strouhanku dávám taky do sáčku nebo do větších plastových misek s víkem.

  • Jana Povolná | 8. 9. 2006 10:09

    také milujeme klasické obalované houbičky...a můj zrychlováček : na velký hluboký plech poskládám (už při čištění) vhodné kousky kloboučkem dolů pak celé posolím,nechám chvilku stát (houby se z té soli orosí :-)) a pak celý plech posypu přiměřeně hladkou moukou opatrně promísím, aby se hezky obalili v hladké mouce a po plných hrstech házím do rozšlehaného vejce s mlékem (dělám si to řidší).Pak to děrovanou naběračkou přesunu do hlubšího kastrolu se strouhankou a zase opatrně promísím...je to docela rychlé a pak smažím ve friťáku

  • Tereza Jarčušková | 8. 9. 2006 07:13

    Tak Lidko, je to vyskúšané. Bolo to výborné, ale asi som bola ešte lenivšia ako vy, žiadne zemiaky sa mi nechcelo babrať. Zbaštili sme to s fúrou zeleninového šalátu. Manžel podotkol, že k tomu skutočne ten šalát stačí, čím ma nesmierne potešil. A požadoval opakovanie. Sú výborné, chutné. Za 1* :)))

  • jana ponáhlá | 7. 9. 2006 12:28

    Recept chválím už proto, že dělám něco obdobného. Ale obalované houby klasicky a smažené , to je něco. Moje vychytávka: do igelitového sáčku dám mouku, do druhého igeliťáku dám strouhanku, jen vajíčko je v misce. Nakrájené, osolené kusy hub dám do sáčku s moukou, jemně proklepu aby se houby obalily, potom do vajíčka (tam zatím rychlovku nemám) a další obalování je v sáčku se strouhankou. Mně tento způsob obalování hub přijde rychlý.

  • Zdena z JM | 6. 9. 2006 13:36

    Obalování hub mě také nebaví.Já to řeším tak,že si z mouky,vajec a strouhanky udělám těstíčko a místo obalování namáčím v těstíčku.Je to mnohem rychlejší.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 13:14

    Dobře, narvu je tam pod tlakem, ale teď zrovna přestaly u nás růst, ale ještě není všem dnům konec!!!Já jim ještě ukážu.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 12:56

    Lidko, dnes kúpim rožky, zajtra vyskúšam , pozajtra dám vedieť. Vyzerá to výborne. V nedeľu som pražila klobúky, teraz bude zmena. Ako som písala v diskusii, húb v lese je na kosenie.

  • Lidka Kábrtová | 6. 9. 2006 12:08

    Aleno, proto tahle vychytávka, obalování hub mě deptá. Chuťově je to k řízkům blízko, úspora práce je 90 %. Záleží jen na tom, jaký zvolíte poměr hub a rohlíků, doporučuji tam narvat těch hub co nejvíc. Jinak já tam občas přidám i strouhaný hermelín či nivu.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 11:38

    Ani mě ne, loni jsem jich obalovala a smažila 56ks, letos si je radši nedám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Mléko Mouka Petrželka Rohlík Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

prejt

prejt

Brampatáčky

Brampatáčky

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact