• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Lenochovy houbové řízky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenochovy houbové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby typu hříbek, podříbek, babka, lepší jsou spíše tužší, menší
    • rohlík starší
    • 2
      ks vejce 1-2
    • mléko
    • mouka
    • strouhanka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme a vaříme 5 minut v osolené vodě. Dáme scedit. Mezitím pokrájíme tvrdší rohlíky, zajileme trochou mléka s rozkloktanými vajíčky a necháme nasáknout. Mléka musí být jen tolik, abychom mohli směs rozňahňat, rozhodně nesmí plavat v mléce. Do rozňahňané směsi přidáme houby, trochu nasekané petrželky a osolíme. Důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby směs byla tuhá a šlo z ní tvarovat placičky. Děláme placičky, balíme v trojobalu (nebo jen ve strouhance) a pomalu smažíme v oleji.
2
Podávame s bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem. Musím podotknout, že ten lenoch jsem já. Obalování jednotlivých řízků mě nebaví, takže tohle je "zlepšovák".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekané houbové řízky

Sekané houbové řízky

Houbové kuře na tymiánu

Houbové kuře na tymiánu

Houbové batůžky z listového těsta

Houbové batůžky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hoomous | 28. 9. 2011 16:42

    fuuuuj smrdiiiiis ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Jitka | 1. 10. 2007 20:45

    Ahoj moc děkuju za tenhle super recept právě smažím a už u toho zběsile slintám..

  • Janča | 19. 9. 2007 12:31

    Docela rychlé a levné jídlo. Je to dobré.

  • Dana Věrčáková | 9. 8. 2007 17:13

    No letos je po problému.Mrazit není co, to málo co najdu stačíme sníst najednou.Ale četla a slyšela jsem, že pro delší uchování se houby trochu povařit mají.S malými hříbky to ale taky nedělám.Nejhorší je prý podušení na tuku a následné zmrazení.Co vy na to?

  • Leeloo | 8. 8. 2007 20:25

    Odkdy jsou houby rostliny, proboha???????????????????Stará škola, že?

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:32

    Moc se mi to nepovedlo. Měl jsem to spíše jako karbenátky. Dělal jsem to z růžovek, které jsem mněl namrazené. Příště musím dělat opravdu placičky. Rodině to chutnalo. Jako přílohu jsem udělal rozšlápnuté brambory a krom tatarky jsem přidal houbový salát a naložené houby.

  • Tereza Jarčušková | 21. 9. 2006 07:20

    Niektoré druhy húb rastú dokonca aj v zime pod snehom. Sú jedlé. Ibaže kto by sa za nimi v snehu brodil, však ? Huba je rastlina, blanšírovaním sa iba zničia enzýmy, ktoré rastlinu rozkladajú. Podobne ako hociktorú zeleninu, ktorú mrazíte. Takže je na každom, čo zvolí. Ak chcem huby držať v mrazáku dlho, tak blanšírovať je lepšie. Ak chcem len kratší čas, nemusí to byť. Rozhodne sa neblôanšírované huby nestanú v mraze jedovatými.

  • Lenka | 20. 9. 2006 19:31

    Houby by se nemely mrazit bez povareni, v televizi dokonce varovaly pred houbami sebranymi po mrazicich.Ale musim rict, ze jsme driv sbirali houby i po mrazicich (snih napadl na zacatku zari, takze jsme dokonce potom sbirali i pod zbytky snehu) a prezili jsme to, tak nevim, kde je pravda.

  • Věra | 12. 9. 2006 12:08

    Mrazila jsem houby syrové, ale celý mrazák byl navoněn houbami s ostaním, takže nyní povařím 2 minuty dám do igelit pytlíku a s pytlíkem do vaničky od tvarohu nechám zchladnout a naskládám do mrazáku jako cihly. Je to velká uspora místa a nic nevoní nebo nesmrdí po houbách.

  • Jana Tomčíková | 12. 9. 2006 10:33

    Myslela jsem, že se houby dávají před zmrazením povařit jenom kvůli tomu, že tím ztratí část svého objemu a budou tím pádem zabírat méně místa v mražáku.Já osobně to nedělám a mrazím je nakrájené, čerstvé.

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 10:30

    Tak jsem se jen utvrdila v tom co říkají odborníci, dále budu houby mrazit bez povaření.Každá minuta dobrá.Díky za odpovědi, milé dámy.Přeji hezký den:-))

  • Soňa N | 12. 9. 2006 10:24

    Ani já jsem nevěděla,že bych měla houdy před zmražením povařit.Dávám je vždy mrazit syrové a nikdy nebyl žádný problém.

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 10:23

    Houby jsou složeny z mikroorganismů a těm velký mráz často nevadí,mohou se však vyvíjet nežadoucím směrem. Proto se varem ten růst zastaví...aspoň tak mě to učili...ale ráda se nechám poučit :-).

  • Lada Kovářová | 12. 9. 2006 10:07

    Nedávno jsem v televizi sledovala nějakou debatu s mykology, kde mimo jiné bylo řečeno, že se houby před zmrazením nemusí tepelně upravovat. Že právě ty, jen nakrájené a zmrazené si uchovávají ty nejlepší chuťové vlastnosti. Tak jsem byla ráda, že to mám potvrzeno i odborníky :-)

  • Hana Rožníčková | 12. 9. 2006 09:57

    léta mrazím houby bez povaření, můžete mi vysvětlit proč by se měly povařit?

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 09:48

    Jinak tyhle řízky se dají dělat i ze zmražených hub, to považuju za docela slušnou výhodu. Podotýkám, že před zmražením se musí houby povařit (nebo podusit), ale to snad už dnes každý ví.

  • Stáňa V | 11. 9. 2006 23:10

    Výsledek mě překvapil. Studené jsou přímo na 1*.Moc děkuji.

  • Radka K. | 8. 9. 2006 10:30

    Pro paní Janu Ponáhlou - rychlovka na vejce: rozkvedlaná vajíčka trochu zředěná vodou dám do plastové misky s víkem, opatrně proklepu popř. opatrně obrátím dnem vzhůru a pak vyklopím na cedník, který je nad druhou miskou. Mouku a strouhanku dávám taky do sáčku nebo do větších plastových misek s víkem.

  • Jana Povolná | 8. 9. 2006 10:09

    také milujeme klasické obalované houbičky...a můj zrychlováček : na velký hluboký plech poskládám (už při čištění) vhodné kousky kloboučkem dolů pak celé posolím,nechám chvilku stát (houby se z té soli orosí :-)) a pak celý plech posypu přiměřeně hladkou moukou opatrně promísím, aby se hezky obalili v hladké mouce a po plných hrstech házím do rozšlehaného vejce s mlékem (dělám si to řidší).Pak to děrovanou naběračkou přesunu do hlubšího kastrolu se strouhankou a zase opatrně promísím...je to docela rychlé a pak smažím ve friťáku

  • Tereza Jarčušková | 8. 9. 2006 07:13

    Tak Lidko, je to vyskúšané. Bolo to výborné, ale asi som bola ešte lenivšia ako vy, žiadne zemiaky sa mi nechcelo babrať. Zbaštili sme to s fúrou zeleninového šalátu. Manžel podotkol, že k tomu skutočne ten šalát stačí, čím ma nesmierne potešil. A požadoval opakovanie. Sú výborné, chutné. Za 1* :)))

  • jana ponáhlá | 7. 9. 2006 12:28

    Recept chválím už proto, že dělám něco obdobného. Ale obalované houby klasicky a smažené , to je něco. Moje vychytávka: do igelitového sáčku dám mouku, do druhého igeliťáku dám strouhanku, jen vajíčko je v misce. Nakrájené, osolené kusy hub dám do sáčku s moukou, jemně proklepu aby se houby obalily, potom do vajíčka (tam zatím rychlovku nemám) a další obalování je v sáčku se strouhankou. Mně tento způsob obalování hub přijde rychlý.

  • Zdena z JM | 6. 9. 2006 13:36

    Obalování hub mě také nebaví.Já to řeším tak,že si z mouky,vajec a strouhanky udělám těstíčko a místo obalování namáčím v těstíčku.Je to mnohem rychlejší.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 13:14

    Dobře, narvu je tam pod tlakem, ale teď zrovna přestaly u nás růst, ale ještě není všem dnům konec!!!Já jim ještě ukážu.

  • Tereza Jarčušková | 6. 9. 2006 12:56

    Lidko, dnes kúpim rožky, zajtra vyskúšam , pozajtra dám vedieť. Vyzerá to výborne. V nedeľu som pražila klobúky, teraz bude zmena. Ako som písala v diskusii, húb v lese je na kosenie.

  • Lidka Kábrtová | 6. 9. 2006 12:08

    Aleno, proto tahle vychytávka, obalování hub mě deptá. Chuťově je to k řízkům blízko, úspora práce je 90 %. Záleží jen na tom, jaký zvolíte poměr hub a rohlíků, doporučuji tam narvat těch hub co nejvíc. Jinak já tam občas přidám i strouhaný hermelín či nivu.

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 11:38

    Ani mě ne, loni jsem jich obalovala a smažila 56ks, letos si je radši nedám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Mléko Mouka Petrželka Rohlík Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

46
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
30
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Lenochovy houbové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact