• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lenivá bulharská sarma
Napište svůj komentář k receptu

Lenivá bulharská sarma

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenivá bulharská sarma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže
    • 750
      g mleté maso
    • 3
      ks cibule 2-3
    • paprika - sladká
    • sůl
    • olej
    • 500
      g kysané zelí ne sladkokyselé

Postup přípravy receptu

1
Necháme zvlášť povařit zelí a zvlášť si zasmažíme cibulku do zlatova. K cibulce přidáme mleté maso a mícháme, než se vypaří šťáva. Pak ve směsi necháme zesklovatět rýži a nakonec přidáme sůl a papriku.
2
To vše zamícháme s povařeným zelím, rozetřeme do hlubokého velkého pekáče a přilijeme 4 hrnky vody. Pečeme v troubě zhruba 50-60 minut, jako rizoto.
3
Je to hlavně velice dietní jídlo, není tam žádné koření!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sarma od Muki

Sarma od Muki

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Gruberová | 4. 10. 2008 11:58

    TAké se k tomuto receptu znova a znova vracívám. Chutná mi kombinace kyselého zelí, rýže a mletého masa. Je to jeden z těch receptů, kdy jsem vůbec netušila, do čeho jdu, a stal se mým oblíbeným. Zkrátka: Hodně muziky za málo peněz. :)

  • Lea Smithy | 29. 7. 2008 11:30

    Moc nám chutnalo, dělávám často :-)

  • Anonym | 13. 2. 2007 13:25

    Na 200°, pak snizit na 180° Podle zkusenosti 1hrnek ryze - 2,5hrnku vody

  • Kateřina Černá | 12. 2. 2007 22:09

    Na kolik stupňů se to tak peče? Chci to vyzkoušet. Děkuji.

  • Chichi | 12. 2. 2007 18:27

    Nebudu poslouchat našeptávače z komentářů! Zelí jsem nevařila a zůstalo tvrdé, ten kečup tomu taky nedodal. Ale jinak to mělo úspěch.

  • Jana V. | 29. 1. 2007 02:54

    Tak jsem asi před měsícem ochutnala a teď vařím pravidelně skoro každý týden.Kysané zelí nám v tom nechutnalo,tak dávám sladkokyselé a upravila jsem si poměr surovin-maso 500 g,rýže 250g,zelí 630g i s nálevem ze sklenice,sůl,pepř,papriku a před mícháním 2 lžíce ostrého kečupu.Výborné!

  • Tereza Sokolova | 16. 10. 2006 14:33

    Je to výborné.

  • kija | 15. 7. 2006 21:39

    Nám to moc chutnalo,výhru si rozhodně zasloužíte!

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:27

    p.Airan...tak jsem tu Vaši sarmu vyzkoušela. Byla moc dobrá, akorát jsem si vyposlechla, že je to divný pilaf ( a to mužík snědl tři talíře) a musela jsem zdůraznit, že je to bulharská sarma - tureckou by nepozřel ( odvěká nevraživost mezi Řeky a Turky) a na druhý den jak tady psali všichni stejně nezbylo, protože si to rozebrali se synátorem do práce. Takže díky za další rychlý recept do sbírky pro tyhle sarančata....o)))

  • Zuzana Bugárová | 25. 3. 2006 16:33

    Robim nieco podobne , no len postup a konecna uprava jedla je ina, ale rovnaké prisady, rada to vyskusam i v tomto prevedeni. Dakujem Airan velmi pekne.

  • Magda | 16. 1. 2006 08:37

    Také nám chutnalo a jedli i naše dvouleté děti. Když jsem dělala podruhé, dala jsem víc kysaného zelí. Zelí dopředu nevařím, protože se peče celkem dlouho a je pak měkké. Rýže dávám o něco míň. Jídlo máme vždy na 2 dny-je toho opravdu plný plech.

  • Airan Novakova | 13. 1. 2006 14:46

    Liba, jsem moc rada ze chutnalo:-) Bohuzel nevyhrala kvuli pouzivani nedovolenich prostredku - upozorneni na recept:-)

  • Liba od Mostu | 13. 1. 2006 14:25

    Airan myslim ze si sazku vyhrala.Dnes sem toto jidlo uvarila a cele rodine chutnal,inas syn vejbara chvalil.

  • Hana Grombiříková | 26. 10. 2005 11:50

    Vcera jsem zkusila a je to opravdu dobre, jednoduche a levne jidlo. Pulku mleteho masa jsem nahradila sojovym a nebylo to vubec poznat. Jedla to nadsene cela rodinka vcetne petilete dcery a jeji stejne stare kamaradky (coz je co rici - obe holky jsou strasne konzervativni a krome rajske polivky jim chutna malo co). Takze diky Airan, udelat ze svickove neco dobreho zase takovy problem neni, ale dobre jidlo z takovych "obycejnych" surovin, to uz je kumst.

  • jarmila | 27. 6. 2005 09:42

    Tak včera jsem dělala opět - pro zbytek rodiny s masem a všichni moc chválili.Přidala jsem ještě loupaná rajčata- konzervu a samozřejmě ten kopr a protlak.

  • jarmila | 24. 6. 2005 08:08

    Místo masa jsem dala ten sojový šunkový granulát, přidala jsem ještě do toho malinko kopru a rajčinový protlak.Moc mi to chutná.

  • Anonym | 23. 6. 2005 18:55

    Naďo, vubec se nedivim, toto mnozstvi je urceno tak pro 6 hladovych krku:-)))

  • Naďa | 23. 6. 2005 15:44

    Dělala jsem dnes k obědu a pochutnali jsme si,jen jsem neustála to množství! Jsme totiž už jen dva,tak to bude i na večeři a možná i zítra....? Snad jen příště dám trochu míň rýže.Ale jinak moc dobré.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 09:26

    Michel, tohle jidlo jde udelat klidne i bez masa, vyzkousejte to. Je to obzvlast vhodne pro horke letne dny a veceri:-)))

  • Abies Alba | 23. 6. 2005 07:44

    michel: zkuste sójový šunkový granulát

  • Pilence | 22. 6. 2005 12:50

    Micheli, myslim si, ze prave to mlete maso je pro vyslednou chut receptu velmi dulezite... V prodejnach zdrave vyzivy Vam urcite radi poradi co pouzit misto nej, nabidka je siroka (napr. Seitan, sojove maso, Tofu...), ale mam obavy, ze s tim stejne chuti nedosahnete. Pile

  • michel | 22. 6. 2005 12:21

    Máte někdo nápad,čím by šlo nahradit maso?

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 12:50

    Dekuji moc vsem za komentare. Mam trosku vycitky svedomi, asi jsem diky sve prosbe dostala toto dobre, ale obycejne jidlo do TOP, nebyl to muj umysl, mne stacilo vyhrat tu lahev:-))

  • Airan Novakova | 17. 6. 2005 14:50

    to mi snad irove prominou:-))))))))))))

  • Irská Whiskey.. | 17. 6. 2005 10:30

    Jen pro zajímavost - a opravdu to prosím neberte ve zlém, paní Airan - ale Irové by byli moc rozezlení z toho, že spelujete jejich národní drink skotsky, tedy bez "e" pred "y" - irská whiskey se vždy píše s "E"! :)

  • Hanka Zv. | 17. 6. 2005 08:49

    Určitě zkusím a dám vědět. Neustále hledám dietní recepty, takže jste mne mile potěšila. Děkuji za novou inspiraci.

  • Airan Novakova | 16. 6. 2005 12:57

    Pane Jezek, jen kdyz to bude uprimne a po vyzkouseni :-)

  • Alojs Ježek | 15. 6. 2005 20:26

    Airan, když to pochválím, dostanu panáka???

  • Airan Novakova | 14. 6. 2005 16:15

    Abies Alba, jsem rada, ze chutnalo:-) V receptu udavam 4 hrnky vody, ale nekdy zalezi na ryzi:-)

  • Abies Alba | 14. 6. 2005 11:41

    Výborné!!! Jen jsem musela přidat trochu vody :-).

  • Alena D. | 12. 6. 2005 18:26

    Mne to nahodou zni dost dobre, kdybych mela zeli, tak to jdu hned zkusit. Ale vzpominam, ze jsem kdysi jedla neco podobneho na Ukrajine, i kdyz tam to nebylo s kyselym zelim, ale ryze v listu zeli. Take dobre. Az sezenu zeli (jsem v UK, takze to neni takova sranda), tak to zkusim a dam vedet. ;)

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 13:26

    VAZENI CESI A MORAVACI, ZUKUSTE TO, PROSIIIIIM! VSADILA JSEM SE S MANZELEM O FLASKU IRSKE WHISKY! ON TVRDI ZE MI TO POMLUVITE. TESIM SE NA VASE REAKCE AT JSOU JAKEKOLI.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kysané zelí Mleté maso Olej Paprika - sladká Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Kavak

Kavak

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

44
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
43
Máslové řízky
Máslové řízky
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
17
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
16
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Lenivá bulharská sarma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact