• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Lenivá bulharská sarma
Napište svůj komentář k receptu

Lenivá bulharská sarma

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lenivá bulharská sarma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže
    • 750
      g mleté maso
    • 3
      ks cibule 2-3
    • paprika - sladká
    • sůl
    • olej
    • 500
      g kysané zelí ne sladkokyselé

Postup přípravy receptu

1
Necháme zvlášť povařit zelí a zvlášť si zasmažíme cibulku do zlatova. K cibulce přidáme mleté maso a mícháme, než se vypaří šťáva. Pak ve směsi necháme zesklovatět rýži a nakonec přidáme sůl a papriku.
2
To vše zamícháme s povařeným zelím, rozetřeme do hlubokého velkého pekáče a přilijeme 4 hrnky vody. Pečeme v troubě zhruba 50-60 minut, jako rizoto.
3
Je to hlavně velice dietní jídlo, není tam žádné koření!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sarma od Muki

Sarma od Muki

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Gruberová | 4. 10. 2008 11:58

    TAké se k tomuto receptu znova a znova vracívám. Chutná mi kombinace kyselého zelí, rýže a mletého masa. Je to jeden z těch receptů, kdy jsem vůbec netušila, do čeho jdu, a stal se mým oblíbeným. Zkrátka: Hodně muziky za málo peněz. :)

  • Lea Smithy | 29. 7. 2008 11:30

    Moc nám chutnalo, dělávám často :-)

  • Anonym | 13. 2. 2007 13:25

    Na 200°, pak snizit na 180° Podle zkusenosti 1hrnek ryze - 2,5hrnku vody

  • Kateřina Černá | 12. 2. 2007 22:09

    Na kolik stupňů se to tak peče? Chci to vyzkoušet. Děkuji.

  • Chichi | 12. 2. 2007 18:27

    Nebudu poslouchat našeptávače z komentářů! Zelí jsem nevařila a zůstalo tvrdé, ten kečup tomu taky nedodal. Ale jinak to mělo úspěch.

  • Jana V. | 29. 1. 2007 02:54

    Tak jsem asi před měsícem ochutnala a teď vařím pravidelně skoro každý týden.Kysané zelí nám v tom nechutnalo,tak dávám sladkokyselé a upravila jsem si poměr surovin-maso 500 g,rýže 250g,zelí 630g i s nálevem ze sklenice,sůl,pepř,papriku a před mícháním 2 lžíce ostrého kečupu.Výborné!

  • Tereza Sokolova | 16. 10. 2006 14:33

    Je to výborné.

  • kija | 15. 7. 2006 21:39

    Nám to moc chutnalo,výhru si rozhodně zasloužíte!

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:27

    p.Airan...tak jsem tu Vaši sarmu vyzkoušela. Byla moc dobrá, akorát jsem si vyposlechla, že je to divný pilaf ( a to mužík snědl tři talíře) a musela jsem zdůraznit, že je to bulharská sarma - tureckou by nepozřel ( odvěká nevraživost mezi Řeky a Turky) a na druhý den jak tady psali všichni stejně nezbylo, protože si to rozebrali se synátorem do práce. Takže díky za další rychlý recept do sbírky pro tyhle sarančata....o)))

  • Zuzana Bugárová | 25. 3. 2006 16:33

    Robim nieco podobne , no len postup a konecna uprava jedla je ina, ale rovnaké prisady, rada to vyskusam i v tomto prevedeni. Dakujem Airan velmi pekne.

  • Magda | 16. 1. 2006 08:37

    Také nám chutnalo a jedli i naše dvouleté děti. Když jsem dělala podruhé, dala jsem víc kysaného zelí. Zelí dopředu nevařím, protože se peče celkem dlouho a je pak měkké. Rýže dávám o něco míň. Jídlo máme vždy na 2 dny-je toho opravdu plný plech.

  • Airan Novakova | 13. 1. 2006 14:46

    Liba, jsem moc rada ze chutnalo:-) Bohuzel nevyhrala kvuli pouzivani nedovolenich prostredku - upozorneni na recept:-)

  • Liba od Mostu | 13. 1. 2006 14:25

    Airan myslim ze si sazku vyhrala.Dnes sem toto jidlo uvarila a cele rodine chutnal,inas syn vejbara chvalil.

  • Hana Grombiříková | 26. 10. 2005 11:50

    Vcera jsem zkusila a je to opravdu dobre, jednoduche a levne jidlo. Pulku mleteho masa jsem nahradila sojovym a nebylo to vubec poznat. Jedla to nadsene cela rodinka vcetne petilete dcery a jeji stejne stare kamaradky (coz je co rici - obe holky jsou strasne konzervativni a krome rajske polivky jim chutna malo co). Takze diky Airan, udelat ze svickove neco dobreho zase takovy problem neni, ale dobre jidlo z takovych "obycejnych" surovin, to uz je kumst.

  • jarmila | 27. 6. 2005 09:42

    Tak včera jsem dělala opět - pro zbytek rodiny s masem a všichni moc chválili.Přidala jsem ještě loupaná rajčata- konzervu a samozřejmě ten kopr a protlak.

  • jarmila | 24. 6. 2005 08:08

    Místo masa jsem dala ten sojový šunkový granulát, přidala jsem ještě do toho malinko kopru a rajčinový protlak.Moc mi to chutná.

  • Anonym | 23. 6. 2005 18:55

    Naďo, vubec se nedivim, toto mnozstvi je urceno tak pro 6 hladovych krku:-)))

  • Naďa | 23. 6. 2005 15:44

    Dělala jsem dnes k obědu a pochutnali jsme si,jen jsem neustála to množství! Jsme totiž už jen dva,tak to bude i na večeři a možná i zítra....? Snad jen příště dám trochu míň rýže.Ale jinak moc dobré.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 09:26

    Michel, tohle jidlo jde udelat klidne i bez masa, vyzkousejte to. Je to obzvlast vhodne pro horke letne dny a veceri:-)))

  • Abies Alba | 23. 6. 2005 07:44

    michel: zkuste sójový šunkový granulát

  • Pilence | 22. 6. 2005 12:50

    Micheli, myslim si, ze prave to mlete maso je pro vyslednou chut receptu velmi dulezite... V prodejnach zdrave vyzivy Vam urcite radi poradi co pouzit misto nej, nabidka je siroka (napr. Seitan, sojove maso, Tofu...), ale mam obavy, ze s tim stejne chuti nedosahnete. Pile

  • michel | 22. 6. 2005 12:21

    Máte někdo nápad,čím by šlo nahradit maso?

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 12:50

    Dekuji moc vsem za komentare. Mam trosku vycitky svedomi, asi jsem diky sve prosbe dostala toto dobre, ale obycejne jidlo do TOP, nebyl to muj umysl, mne stacilo vyhrat tu lahev:-))

  • Airan Novakova | 17. 6. 2005 14:50

    to mi snad irove prominou:-))))))))))))

  • Irská Whiskey.. | 17. 6. 2005 10:30

    Jen pro zajímavost - a opravdu to prosím neberte ve zlém, paní Airan - ale Irové by byli moc rozezlení z toho, že spelujete jejich národní drink skotsky, tedy bez "e" pred "y" - irská whiskey se vždy píše s "E"! :)

  • Hanka Zv. | 17. 6. 2005 08:49

    Určitě zkusím a dám vědět. Neustále hledám dietní recepty, takže jste mne mile potěšila. Děkuji za novou inspiraci.

  • Airan Novakova | 16. 6. 2005 12:57

    Pane Jezek, jen kdyz to bude uprimne a po vyzkouseni :-)

  • Alojs Ježek | 15. 6. 2005 20:26

    Airan, když to pochválím, dostanu panáka???

  • Airan Novakova | 14. 6. 2005 16:15

    Abies Alba, jsem rada, ze chutnalo:-) V receptu udavam 4 hrnky vody, ale nekdy zalezi na ryzi:-)

  • Abies Alba | 14. 6. 2005 11:41

    Výborné!!! Jen jsem musela přidat trochu vody :-).

  • Alena D. | 12. 6. 2005 18:26

    Mne to nahodou zni dost dobre, kdybych mela zeli, tak to jdu hned zkusit. Ale vzpominam, ze jsem kdysi jedla neco podobneho na Ukrajine, i kdyz tam to nebylo s kyselym zelim, ale ryze v listu zeli. Take dobre. Az sezenu zeli (jsem v UK, takze to neni takova sranda), tak to zkusim a dam vedet. ;)

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 13:26

    VAZENI CESI A MORAVACI, ZUKUSTE TO, PROSIIIIIM! VSADILA JSEM SE S MANZELEM O FLASKU IRSKE WHISKY! ON TVRDI ZE MI TO POMLUVITE. TESIM SE NA VASE REAKCE AT JSOU JAKEKOLI.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kysané zelí Mleté maso Olej Paprika - sladká Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

81
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
39
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
33
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
31
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Lenivá bulharská sarma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact