plechovka
vepřové maso ve vlastní šťávě
ve vlastní šťávě
1
ks
cibule
střední
1
plechovka
nakládaná kukuřice
1
ks
pórek
5
stroužek
česnek
5
ks
žampiony
větší
kečup - jemný
i ostrý
1
lžička
grilovací koření
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
150
g
sýr
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu několik minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a restujeme na rozpáleném oleji. Až je cibulka změklá a narůžovělá, přidáme na kostky nakrájenou vepřovou konzervu. Posypeme grilovacím kořením a chvíli restujeme. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek, žampiony a kukuřici. Vše promícháme, zalijeme kečupem (každý zvolí množství podle své chuti) a necháme 7 minut dusit. Poté dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Nakonec nandáme na těstoviny a posypeme nastrouhaným sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|13. 7. 2006 05:44
Nedávno jsem četla průzkum vepřových konzerv.Nejlépe dopadly konzervy od HAMÉ. A je také rozdíl,pokud je na konzervě napsáno: Vepřové ve vlastní šťávě, nebo Vepřové maso ve vlastní šťávě. Pokud je tam to slovo maso, mělo by to obsahovat určité procento masa.
kiviak
|11. 7. 2006 20:53
Vyzkoušel jsem to a je to super. Ještě jsem tam přidal hrášek, ale i bez něj by to bylo super.
Pavlína Svitáková
|25. 4. 2006 09:51
Recept je rychlý a docela ujde,ale není to chyba receptu.Měla jsem českou konzervu z Lidlu.Byla přesolená a nic moc.Možná zkusit hovězí ,ale nevím.Nekupuji je.Příště použiji syrové ml.maso a dám si radši víc práce.
Alice
|2. 4. 2006 08:45
Já kupuji jen ty takzvaně čínské vepřovky,manžel je velký labužník a ty zatím nikdy nezlamaly.Jsou ale dražší.Již léta to dělám také tak,jen vyklopím konzervu přímo s cibulí do kastrolku bez žádného jiného tuku a pořádně to rozehřeji.Je to velmi rychlý oběd.
Lenka Kolářová
|30. 3. 2006 11:46
Mě osobně chutnají konzervy od HAMÉ,ale každý má samozřejmě jiné chutě:-)
Martina
|29. 3. 2006 10:27
Já používám jenom vepřové konzervy z Lidlu. Taky jsem se už mockrát zklamala, ale tyhle jsou moc dobré:-)
Alena Hanusová
|29. 3. 2006 10:00
Mohla byste mi napsat, kterou vepřovou konzervu kupujete? Snad to nebude bráno jako reklama. Já jsem se již několikrát zklamala s různými vepřovkami od různých firem. Už je raději nekupuji, několikrát skončily v záchodové míse! Nedalo se to ani cítit, natož jíst. A to jsem kupuvala i ty dražší. Děkuji