• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lemon Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • citron Ze 2 citronů a 2 limetek
    • 250
      g sušenky (ideálně máslové)
    • 1
      ks mascarpone Nebo Ricotta
    • 2
      plechovka kondenzované mléko (Salko, může být i light verze)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být jemně mokrá tak, aby při tlačení sušenek na dno nádoby držela vcelku. Uvedené množství je na středně velkou okrouhlou formu na pečení, čím je cheesecake vyšší, tím je lepší. Sušenkový základ, který vyložíme celé dno nádoby ve výšce max. 1-1,5 cm (základ musí být vždy nízký a náplň vysoká) vložíme na 20 minut do chladničky, aby se sušenky usadily a spojily.
2
Mezitím připravíme náplň smícháním Mascarpone, kondenzovaného mléka, vajec, šťávy a kůry z citronů a limetek. Pokud jsou ve směsi hrudky, jednoduše je vyšleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Hotovou hmotu nalejeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Cheesecake je potřeba kontrolovat, pokud je hmota už hustá, může (nebo spíš bude) se stále lepit a hlavně na povrchu se už vytvořila hnědá místa, koláč je hotový. Je potřeba ho nechat vychladnout a nejlépe přes noc nechat v ledničce odležet, aby byl studený.
3
**Poznámka:** důležité jsou sušenky. Nesmí být jemné a křehké, které se při spojení s máslem rozpustí. Pravé anglické digestive buiscuits jsem na Slovensku nesehnala, nejlepší obměna jsou asi cereální sušenky Hobbits. Jednoduše musí být takové zrnité, aby z nich nevznikl prach, ale malé drobné kousíčky. Co se týká celkové příchutě, sice jsem to nikdy nezkoušela, ale mohla by se použít i pomerančová šťáva a kůra místo citronové a limetkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon curd

Lemon curd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mates | 13. 2. 2016 11:47

    já jsem zkoušela pomerančový cheesecake a byl výýýýborný <:-) :-) ;-), s čerstvě vymačkanou štávou a aj s dužinou, která se vymačkala se štávou. a nahoře po vychladnutí ozdobila glazovanými pomeranči a ozdobami z čokoládové polevy

  • schnell | 19. 11. 2014 23:05

    Tak nevím, ale dala jsem dva sýry, jedno salko a bylo to uplne ridke, susenkovy korpus se Tim nasakl a nabyl do vysky Te naplne. Ted jsem ho vyndala z trouby, možná chutove bude dobrý ale nevypadá dobře. :( rady ocením. Díky :(

  • akcuL15 | 24. 11. 2013 15:03

    moc dobrý, jednoduchý, ale taky jsem dala jen jedno kondenzované mléko a bohatě to stačí. JInak super všem moc chutnal ;-)

  • Ester | 12. 7. 2013 13:50

    Tento zákusek jsem dělala poprvé. Krásně se mi povedl, až na to, že jsem nevěděla, kolik mám do sušenek dát másla. Teď se mi ten základ drolí. Chuťově je na nás příliš přeslazený, takže příště dám dva sýry a jen jedno kond. mléko, jak tady už někdo psal a uvidíme ;-)

  • Dominique | 10. 6. 2013 09:53

    Dobrý den, jaké množství másla se přidává?

  • Eliska | 28. 2. 2013 16:16

    Doopravdy se tam mají dávat 2citrony a 2limetky?

  • Zuzana Bejlková | 5. 9. 2010 14:42

    Vyborny recept, jen salko davam pouze 1 a 2 baleni syra ( Mascarpone nebo Ricotta), puvodni recept byl na me moc sladky. Dekuji.

  • Jana | 31. 8. 2007 15:33

    Udelala jsem ho dle receptu, byl vyborny. ALE hneda mista se zacala tvorit az po 1h a 40min peceni! Mozna jsem mela moc velke citrony a tedy i hodne stavy, proto to dele trvalo nez to zhoustlo...

  • Jana z Kanady | 16. 3. 2007 00:38

    Je take dobre a vlastne se pouziva u vsech "cheesecake",ze se susenkovy zaklad da do trouby zapect,na 180 stupnu,10 minut.

  • milka | 15. 3. 2007 16:38

    Cim vacsie balenie Mascarpone, tym lepsie, tak ale 250 g je tak akurat. A susienky povedzme jeden balik (200 g), ale taktiez to zalezi od toho, ako vysoku susienkovu zakladnu chcete mat.

  • Di | 15. 3. 2007 14:57

    Mohu vědět, kolik je toho sýra a sušenek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Cheesecake
Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Kondenzované mléko Mascarpone Máslo Sušenky Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

51
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lemon curd
Lemon curd
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact