• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lemon Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • citron Ze 2 citronů a 2 limetek
    • 250
      g sušenky (ideálně máslové)
    • 1
      ks mascarpone Nebo Ricotta
    • 2
      plechovka kondenzované mléko (Salko, může být i light verze)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být jemně mokrá tak, aby při tlačení sušenek na dno nádoby držela vcelku. Uvedené množství je na středně velkou okrouhlou formu na pečení, čím je cheesecake vyšší, tím je lepší. Sušenkový základ, který vyložíme celé dno nádoby ve výšce max. 1-1,5 cm (základ musí být vždy nízký a náplň vysoká) vložíme na 20 minut do chladničky, aby se sušenky usadily a spojily.
2
Mezitím připravíme náplň smícháním Mascarpone, kondenzovaného mléka, vajec, šťávy a kůry z citronů a limetek. Pokud jsou ve směsi hrudky, jednoduše je vyšleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Hotovou hmotu nalejeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Cheesecake je potřeba kontrolovat, pokud je hmota už hustá, může (nebo spíš bude) se stále lepit a hlavně na povrchu se už vytvořila hnědá místa, koláč je hotový. Je potřeba ho nechat vychladnout a nejlépe přes noc nechat v ledničce odležet, aby byl studený.
3
**Poznámka:** důležité jsou sušenky. Nesmí být jemné a křehké, které se při spojení s máslem rozpustí. Pravé anglické digestive buiscuits jsem na Slovensku nesehnala, nejlepší obměna jsou asi cereální sušenky Hobbits. Jednoduše musí být takové zrnité, aby z nich nevznikl prach, ale malé drobné kousíčky. Co se týká celkové příchutě, sice jsem to nikdy nezkoušela, ale mohla by se použít i pomerančová šťáva a kůra místo citronové a limetkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon curd

Lemon curd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mates | 13. 2. 2016 11:47

    já jsem zkoušela pomerančový cheesecake a byl výýýýborný <:-) :-) ;-), s čerstvě vymačkanou štávou a aj s dužinou, která se vymačkala se štávou. a nahoře po vychladnutí ozdobila glazovanými pomeranči a ozdobami z čokoládové polevy

  • schnell | 19. 11. 2014 23:05

    Tak nevím, ale dala jsem dva sýry, jedno salko a bylo to uplne ridke, susenkovy korpus se Tim nasakl a nabyl do vysky Te naplne. Ted jsem ho vyndala z trouby, možná chutove bude dobrý ale nevypadá dobře. :( rady ocením. Díky :(

  • akcuL15 | 24. 11. 2013 15:03

    moc dobrý, jednoduchý, ale taky jsem dala jen jedno kondenzované mléko a bohatě to stačí. JInak super všem moc chutnal ;-)

  • Ester | 12. 7. 2013 13:50

    Tento zákusek jsem dělala poprvé. Krásně se mi povedl, až na to, že jsem nevěděla, kolik mám do sušenek dát másla. Teď se mi ten základ drolí. Chuťově je na nás příliš přeslazený, takže příště dám dva sýry a jen jedno kond. mléko, jak tady už někdo psal a uvidíme ;-)

  • Dominique | 10. 6. 2013 09:53

    Dobrý den, jaké množství másla se přidává?

  • Eliska | 28. 2. 2013 16:16

    Doopravdy se tam mají dávat 2citrony a 2limetky?

  • Zuzana Bejlková | 5. 9. 2010 14:42

    Vyborny recept, jen salko davam pouze 1 a 2 baleni syra ( Mascarpone nebo Ricotta), puvodni recept byl na me moc sladky. Dekuji.

  • Jana | 31. 8. 2007 15:33

    Udelala jsem ho dle receptu, byl vyborny. ALE hneda mista se zacala tvorit az po 1h a 40min peceni! Mozna jsem mela moc velke citrony a tedy i hodne stavy, proto to dele trvalo nez to zhoustlo...

  • Jana z Kanady | 16. 3. 2007 00:38

    Je take dobre a vlastne se pouziva u vsech "cheesecake",ze se susenkovy zaklad da do trouby zapect,na 180 stupnu,10 minut.

  • milka | 15. 3. 2007 16:38

    Cim vacsie balenie Mascarpone, tym lepsie, tak ale 250 g je tak akurat. A susienky povedzme jeden balik (200 g), ale taktiez to zalezi od toho, ako vysoku susienkovu zakladnu chcete mat.

  • Di | 15. 3. 2007 14:57

    Mohu vědět, kolik je toho sýra a sušenek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Cheesecake
Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Kondenzované mléko Mascarpone Máslo Sušenky Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

61
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
29
Tymiánový sirup
Tymiánový sirup
23
Salát z kysaného zelí III.
Salát z kysaného zelí…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Michaela Ochotská otevřeně: Vzor v Pamele!

Michaela Ochotská otevřeně: Vzor v Pamele!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lemon curd
Lemon curd
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact