• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lemon Cheesecake

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • citron Ze 2 citronů a 2 limetek
    • 250
      g sušenky (ideálně máslové)
    • 1
      ks mascarpone Nebo Ricotta
    • 2
      plechovka kondenzované mléko (Salko, může být i light verze)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být jemně mokrá tak, aby při tlačení sušenek na dno nádoby držela vcelku. Uvedené množství je na středně velkou okrouhlou formu na pečení, čím je cheesecake vyšší, tím je lepší. Sušenkový základ, který vyložíme celé dno nádoby ve výšce max. 1-1,5 cm (základ musí být vždy nízký a náplň vysoká) vložíme na 20 minut do chladničky, aby se sušenky usadily a spojily.
2
Mezitím připravíme náplň smícháním Mascarpone, kondenzovaného mléka, vajec, šťávy a kůry z citronů a limetek. Pokud jsou ve směsi hrudky, jednoduše je vyšleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Hotovou hmotu nalejeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Cheesecake je potřeba kontrolovat, pokud je hmota už hustá, může (nebo spíš bude) se stále lepit a hlavně na povrchu se už vytvořila hnědá místa, koláč je hotový. Je potřeba ho nechat vychladnout a nejlépe přes noc nechat v ledničce odležet, aby byl studený.
3
**Poznámka:** důležité jsou sušenky. Nesmí být jemné a křehké, které se při spojení s máslem rozpustí. Pravé anglické digestive buiscuits jsem na Slovensku nesehnala, nejlepší obměna jsou asi cereální sušenky Hobbits. Jednoduše musí být takové zrnité, aby z nich nevznikl prach, ale malé drobné kousíčky. Co se týká celkové příchutě, sice jsem to nikdy nezkoušela, ale mohla by se použít i pomerančová šťáva a kůra místo citronové a limetkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie Vanilla Cheesecake

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon curd

Lemon curd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mates | 13. 2. 2016 11:47

    já jsem zkoušela pomerančový cheesecake a byl výýýýborný <:-) :-) ;-), s čerstvě vymačkanou štávou a aj s dužinou, která se vymačkala se štávou. a nahoře po vychladnutí ozdobila glazovanými pomeranči a ozdobami z čokoládové polevy

  • schnell | 19. 11. 2014 23:05

    Tak nevím, ale dala jsem dva sýry, jedno salko a bylo to uplne ridke, susenkovy korpus se Tim nasakl a nabyl do vysky Te naplne. Ted jsem ho vyndala z trouby, možná chutove bude dobrý ale nevypadá dobře. :( rady ocením. Díky :(

  • akcuL15 | 24. 11. 2013 15:03

    moc dobrý, jednoduchý, ale taky jsem dala jen jedno kondenzované mléko a bohatě to stačí. JInak super všem moc chutnal ;-)

  • Ester | 12. 7. 2013 13:50

    Tento zákusek jsem dělala poprvé. Krásně se mi povedl, až na to, že jsem nevěděla, kolik mám do sušenek dát másla. Teď se mi ten základ drolí. Chuťově je na nás příliš přeslazený, takže příště dám dva sýry a jen jedno kond. mléko, jak tady už někdo psal a uvidíme ;-)

  • Dominique | 10. 6. 2013 09:53

    Dobrý den, jaké množství másla se přidává?

  • Eliska | 28. 2. 2013 16:16

    Doopravdy se tam mají dávat 2citrony a 2limetky?

  • Zuzana Bejlková | 5. 9. 2010 14:42

    Vyborny recept, jen salko davam pouze 1 a 2 baleni syra ( Mascarpone nebo Ricotta), puvodni recept byl na me moc sladky. Dekuji.

  • Jana | 31. 8. 2007 15:33

    Udelala jsem ho dle receptu, byl vyborny. ALE hneda mista se zacala tvorit az po 1h a 40min peceni! Mozna jsem mela moc velke citrony a tedy i hodne stavy, proto to dele trvalo nez to zhoustlo...

  • Jana z Kanady | 16. 3. 2007 00:38

    Je take dobre a vlastne se pouziva u vsech "cheesecake",ze se susenkovy zaklad da do trouby zapect,na 180 stupnu,10 minut.

  • milka | 15. 3. 2007 16:38

    Cim vacsie balenie Mascarpone, tym lepsie, tak ale 250 g je tak akurat. A susienky povedzme jeden balik (200 g), ale taktiez to zalezi od toho, ako vysoku susienkovu zakladnu chcete mat.

  • Di | 15. 3. 2007 14:57

    Mohu vědět, kolik je toho sýra a sušenek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Cheesecake
Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Kondenzované mléko Mascarpone Máslo Sušenky Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Kynutý závin

Kynutý závin

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Nivové placičky

Nivové placičky

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

78
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
70
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
58
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lemon curd
Lemon curd
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Lentejas con salsa criolla (čočka na…
  • Recepty.cz
  • Lemon Cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact