• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lembas (Elfí chléb)
Napište svůj komentář k receptu

Lembas (Elfí chléb)

autor: Loki Laufeyson
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo nebo tuk
    • 1
      lžička skořice nemusí být
    • 1
      lžička káva nemusí být
    • 1
      balíček vanilkový cukr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli.
2
- Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet.
3
- Mezitím si připravte plech s pečícím papírem (nebo jenom vymazaný máslem (mouka není třeba)).
4
- Až vyndáte těsto z ledničky, rozválejte ho na stole (na silikonu nebo něčem podobném). Vemte si vykrajovátka nebo cokoliv jiného a vytvarujte si "perníčky".
5
- Pokud chcete opravdový Lembas vyberte si čtvercová vykrajovátka. Tloušťka Lembasu je cca půl centimetru a více. Poté udělejte od rohu k rohu na obou stranách šikmé čáry (pozor, abyste ho nepřeřízli). :)
6
- Vše dejte ne plech a do rozehřáté trouby na 170°C. Pečte cca 10-25 minut.
7
- Vyndejte z trouby a můžete si pochutnat. :)
8
//By: Loki Laufeyson//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabča | 2. 12. 2015 16:15

    To je možné, protože lembas je recept vymyšlený fanoušky po celém světě podle Tolkienova popisu, který není úplně přesný a tak se recepty různě liší:) Jinak skvělé!:)

  • duchna | 8. 11. 2015 17:21

    mnam našla sem jednou i jinčí verzi lembasu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Chuťovky Zdravě i chutně Moučníky Ostatní Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Chlazení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Káva Máslo Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Nivové placičky

Nivové placičky

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Žampionová játra

Žampionová játra

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

257
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
115
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
63
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
51
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
41
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lemon curd
Lemon curd
Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake
Lemon Pie / Citronový koláč
Lemon Pie / Citronový koláč
  • Recepty.cz
  • Lembas (Elfí chléb)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact