- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli.
2
- Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet.
3
- Mezitím si připravte plech s pečícím papírem (nebo jenom vymazaný máslem (mouka není třeba)).
4
- Až vyndáte těsto z ledničky, rozválejte ho na stole (na silikonu nebo něčem podobném). Vemte si vykrajovátka nebo cokoliv jiného a vytvarujte si "perníčky".
5
- Pokud chcete opravdový Lembas vyberte si čtvercová vykrajovátka. Tloušťka Lembasu je cca půl centimetru a více. Poté udělejte od rohu k rohu na obou stranách šikmé čáry (pozor, abyste ho nepřeřízli). :)
6
- Vše dejte ne plech a do rozehřáté trouby na 170°C. Pečte cca 10-25 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gabča
|2. 12. 2015 16:15
To je možné, protože lembas je recept vymyšlený fanoušky po celém světě podle Tolkienova popisu, který není úplně přesný a tak se recepty různě liší
Jinak skvělé!