• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lekníny
Napište svůj komentář k receptu

Lekníny

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lekníny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g hera
    • 120
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao
  • Na ozdobení
    • čokoláda na vaření
    • lískové oříšky (Kandované ovoce, barevný máček)
  • Krém
    • 80
      g sušené mléko
    • 80
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek Menší
    • 0,50
      lžička mandlové aroma

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na vále smícháme, zpracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky. Polovinu hvězdiček upečeme na plechu. Druhou polovinu lehce vtlačíme do formiček na košíčky a upečeme. Hvězdičky se zahnutými rohy namáčime do čokolády tak, aby byly ozdobené jen špičky rohů.
2
Pak slepujeme k sobě rovnou a tvarovanou hvězdičku. Slepujeme buď máslovým krémem, marmeládou nebo nutelou. Po slepení ozdobíme střed leknínu - nastříkneme trošku krému (marmelády nebo čokolády) a vsadíme oříšek, kandované ovoce či barevný máček.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 9. 1. 2007 12:08

    Nemôžete poslať fotografiu?

  • Věra Novotná | 9. 1. 2007 11:25

    Nahoru jsem dala kuličku červeného alginátového ovoce. Vypadá to skvěle a tak to i chutná.

  • Danuše | 16. 11. 2006 08:20

    Vůbec se s tím nemusíte trápit. Já to jednuše všechno "smatlám" dohromady. Zkuste třeba nejdřív z poloviční dávky, jestli Vám vůbec bude vyhovovat. A pak se třeba rozhodnete pro nutelu:-) Je v tom vynikající.

  • NMarta | 16. 11. 2006 06:10

    Paní Danuše, můžete mi napsat jak děláte ten krém? Já si nevím rady s těmi bílky.Děkuji

  • paní Adélka | 15. 11. 2006 21:50

    byl by zde někdo laskav a zaslal fotku tohoto cukroví, které vypadá nádherně? Zřejmě už jsem stará ženská a patřím do starého železa,protože si moc neumim představim vzhled této dobroty. Omlouvám se. Hezký den

  • Danuše | 15. 11. 2006 19:41

    Já bohužel marcipán nedělám, takže srovnávat nemohu. Ale při porovnání receptů je v tomto krému podstatně méně cukru. Takže výsledek může být rozdílný konzistencí.

  • NMarta | 15. 11. 2006 19:19

    Prosím, jsem trochu nechápavá, můžete mi vysvětlit ten krém? Na mě to spíš působí jako nepravý marcipán.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:13

    Piekla som 2x, plnila som nutelou, zdobila som lentilkou, sú výborné.

  • Iveta Šulcová | 15. 11. 2006 13:45

    Já také tyto lekníny peču velice ráda,ale osvědčilo se mi,že místo hvězdiček vykrajuji kytičky,protože při pečení se mi hvězdičky (špičky) hodně pekly,takže jsem je měla na krajích tmavší než uprostřed.Krém dávám třeba jako do úlků,navrch kousek červené kandované třešně - naše děti mají v těchto leknínech nejraději pokrájené gumové medvídky :-) a vrch posypu zeleným kokosem...Ale jinak opravdu doporučuju,jsou fakt výborný

  • Yvča | 15. 11. 2006 13:22

    Dano, zkuste hvězdičky péci na formičce - košíček obrátíte dnem nahoru a pečete na dýnku formičky. Necháte zchladnou a pohodlně sundáte.

  • Jitka Malinová | 15. 11. 2006 13:08

    Hvězdičky peču na 1/2 skořápce od vajíčka. Tam je nechávám i mírně zchladnout.

  • Dana Toušková | 15. 11. 2006 12:15

    Takovýto recept jsem zkoušela loni, ale moc se mi nevydařil.Když jsem vyklopila upečené hvězdičky z formiček horké, tak se srovnaly a když jsem je nechala zchladnout, tak jsem je musela vydloubávat nožem, prosím o radu jak na to. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Chlazení Děti Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Kakao Lískové oříšky Mandlové aroma Máslo Moučkový cukr Sušené mléko Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

31
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
30
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
21
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
19
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
17
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Lekníny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact