ztužovač šlehačky
smetanový - (novinka od Dr.Oetkra - úúúúžasná věc)
želatina
dortová
Postup přípravy receptu
1
Dortový korpus potřít marmeládou, poklást ovocem. Podle návodu na ztužovači udělat krém, ten dát na ovoce, navrch naskládat druhou část ovoce a zalít želatinou (nemusí se).
2
Píši tady ten recept jen kvůli tomu smetanovému ztužovači (určitě hodně z Vás ho zná, ale já jsem ho uviděla a použila poprvé, na stránkách Dr. Oetkra píšou o něm jako o novince, tak možná někoho taky potěším :-)).
3
Dá se s ním ztužit až 700 ml hmoty (jogurty, kysaná smetana, šlehačka jak našlehaná tak tekutá - prostě opravdu bezvadné využití). Jogurty smíchané s našlehanou šlehačkou a ztužené jsou opravdu jako náplň lehounké, osvěžující a výýýborné.