Helo, děkuju za vyčerpávající informaci. Určitě po knížce mrknu.
Kniha s názvem : Pohoštění s vtipem a fantazií - Podrobné návody, jak netradičně upravit toasty, sendviče, hamburgery, zeleninu a ovoce pro potěšení a pohoštění nejen dětem. Nakl. Brázda v r. 2005. Koupeno 12/2006 v Intersparu za 250.-, 104 stran a 930 barevných obrázků.
Anonyme, ja vas ujistuji, ze je to spis naopak - kdyz jsem pracovala, tak jsem mela cas obden pect, kazdy den varit a mit doma perfektni poradek, ted jsem na materske a nestiham nic - mimco je dost narocne, nikde samo nevydrzi a bohuzel pres den ani moc nespi, takze uklizim kdyz ho vezme tatinek na prochazku, prakticky uz nevarim a kupuju hotove koblihy...
Helo, doporučuji také knížku Praktická kuchyně - OBLOHY A ZDOBENÍ, nakl. Svojtka & Co. Jsou tam krásné a zajímavé věci. Neznám tu Vaši, možná je to podobné. Napsala byste mi, prosím Vás, něco bližšího o Vámi doporučované knize? Děkuji a zdravím Vás.
Jasně holky, kdo chce, tak si čas na své koníčky apod. věci vždy najde čas. Je to o tom, jak si to časově člověk rozvrhne, a hlavně, je to krásně vyplněný čas. A že třeba nemám utřený prach? Nic se neděje, stejne to za mě nikdo neudělá, práce počká....
Někdo má na zdobení a "čančání" talent a baví ho to. Kdo k tomu vztah nemá, nenajde ho ani až bude v domácnosti:-)) To vím z vlastní zkušenosti. Mně se vkusně ozdobené moučníky hrozně líbí, ale po několika marných pokusech zdobím co nejjednoduššeji ( fuj, to je slovo:-)). Nebylo mi dáno...
Ha,ha...žena v domácnosti! Jsem zaměstnaná matka dvou dětí, na vedlejšák podnikám (účetnictví pro 4 firmy). Ale dost o tom. Koho zdobení taky bere, kupte si překrásnou knížku "Pohoštění s fantazií a vtipem". Jsou to samé obrázky, názorné ukázky výroby ozdob (zvířátka, strašidla...) ze zeleniny,atd. A ještě k vykrajovátkům: každoročně jsem se trápila na Velikonoce zdobením perníkových kraslic cukrovou polevou (neumím kreslit). Teď je poleju čokoládovou polevou a na ně přilepím figurku zajíčka vykrojenou z marcipánu (strouhané mandle+moučkový cukr).A ještě raději dělám "Vystřihované kraslice"(recept zde).
Až budu žena v domácnosti, budu si (možná) hrát s vykrajovátky. Teď jsem ráda, že stíhám.
Ja tu pomazanku delam uz leta, ale jeste do ni pridavam rozetreny cesnek a ananasem to zdobim {delam jako jednohubky}. Zkuste to, je to moc dobre.
Také když mám čas a chuť dělám pokusy s vykrajovátky. Na chlebíčky dávám srdíčka z plátkového sýra a okraje toho srdíčka máčím do mleté červené pariky...:-))
Do zaváraných uhoriek dávam hviezdičky, dve veľkosti, sú také krásne, že mi je ľúto ich otvárať, ale ďakujem za nápad so srdiečkami, už sa teším
Vykrajovátek mám asi 200 a dost se s nimi vyblbnu. Např. malá srdíčka nebo kytičky z mrkve do zavařených okurek nebo nudlové polévky ... víte jak je krásné na kolečko rohlíku položit kytičku ze šunky a na ní menší ze sýra?
Ten nápad s vykrojeným srdíčkem z červené papriky mě zaujal. JEdnoduché a může to být velmi efektní. Zvlášť na bílé pomazánce, ale i na jednohubkách.