Cornflaky rozdrobíme a smícháme s máslem a 50 g cukru. Dáme do vymazané formy a necháme hodinu v chladu. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a 20 g cukru krystal. Ušleháme šlehačku a jakmile začna hmota želírovat, vmícháme ji. Potřeme korpus a necháme v lednici ztuhnout 3 hodiny. Poklademe malinami, polevu připravíme se šťávou a přelijeme maliny. Dort dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním obsypeme cornflaky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|22. 10. 2007 21:28
Tá torta je podobná "Tvarohovému dortu s mákem", ktorý som pred časom vložila ( je tam aj fotka ). Ibaže tu sa používajú na korpus cornfleky a u mojej torty sa korpus pečie. Do tohto krému patrí trocha želatíny, predpokladám, že autorke to z textu vypadlo. Inak tento krém používam často, korpus môžete meniť, obložiť akýmkoľvek ovocím, na vrchu nemusí byť tá želatínová vrstva. Proste použijete krém na hocičo.
Hela -
|22. 10. 2007 16:41
Asi jsem méně chápavá. Můžete mi vysvětlit kdy začne šlehačka želírovat? Předpokládám, že dortová poleva se míní červená dortová želatina a ta se dává až nakonec za 3 hodiny na zalití malin.