Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s cukrem do pěny, pak přidám škrob, lžíci smetany, lze přidat i kakao.
Vyšlehané žloutkové těsto pomalu přidávám na vrch bílkového sněhu a pomalu zamíchávám metlou, žloutky přidáváme po troškách a pomalu vmícháme od vrchu ke spodu - nepřidávat najednou, ani nešlehat, sníh zničíte a bude z toho placka, doporučuji si najít třeba na youtube, jak se dělá japonský cheescake , je to snadné, jen se to špatně vysvětluje.
3
Pečeme v předehřáté troubě s miskou vody na 170 stupňů cca 20 minut, pak stáhnout na 100 stupňů a péct ještě tak 40-50 minut Nepíchat, neotvírat. Až po dopečení.
Tvaroh si rozmíchám s cukrem a přidám želatinu/agar dle návodu ( některé jsou za studena, jiné se zahřívají, agar se musí vařit.) V případě agaru, nebo obyč želatiny ji rozpustím tak ve 20 ml vody zahřeji na požadovanou teplotu a teplou zamíchám do tvarohu.
5
Hned nalít na korpus, ať vám to neztuhne v misce. Chce to trochu cviku, občas se mi stalo, že jsem měla zdrclou želatinu, málo želatiny a pod. Pro začátečníky doporučuji přímo želatinu na mléčné dezerty.
Na zatuhlý tvaroh dám ovoce a přeliji želatinou, nebo udělám přímo ovocné želené - povařím ovoce, rozmixuji / rozmačkám, přidám želatinu do ovoce. - viz. 3 foto A vychladit. Ideální svačinka ke kafi, pokud se snažíte shodit nějaké to kilíčko, ale zákusek si neodpustíte.