• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Lehký tvarohový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Lehký tvarohový koláč

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 124
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč
Lehký tvarohový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 125
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • meruňkový džem nebo rybízový
  • náplň
    • 2
      kostka měkký tvaroh
    • 1
      hrnek mléko 1 a půl
    • 0,25
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané koláčové formy nebo pekáčku (těsto namačkáme částečně i na strany formy cca do výše 1,5 cm).
2
Potřeme zavařeninou a na to rozetřeme umixovanou tvarohovou náplň. Urovnáme a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160 °C. Koláč necháme vychladit a pak teprve krájíme na řezy. Na náplň všechny suroviny rozmixujeme nebo rozšleháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 27. 9. 2018 10:27

    Nazdar , to těsto se mi nezdá , je to takové matla-patla , už se to peče , uvidíme X3

  • Maja | 15. 3. 2015 20:29

    Děkuji za inspiraci! Moje verze se trochu lišila: těsto - půl napůl polohrubá/hladká pohanková, náplň - jen 3/4 hrnku mléka, žádný puding, žádný olej a nahradila jsem moučkový cukr za třtinový, přidala jsem citr.kůru), pekla jsem v dortové formě 30min na 160 stupňů, 30min na 100, po upečení nechala v pootevřené troubě trochu odpočinout a pak přes noc do lednice. A ráno jsme ho málem snědli celý na posezení, jak byl výborný :-)

  • lalaila | 2. 3. 2015 19:56

    Upekla jsem , mám sice trošku výhrady, ale příště vylepším,dělala jsem rovnou z dvojité dávky těsta i náplně.Dala jsem o hrnek mléka méně do náplně a ještě to bylo až moc. Příště myslím, že udělám dávku dvojitou na těsto a 1 dávku tvarohu dle receptu a ještě méně mléka. Jinak dala jsem třešňovou marmeládu s kouskama třešní a byl chuťově moc dobrý :-)

  • jjosephh | 15. 9. 2014 19:26

    Bezva, tenhle koláč musí žena taky zkusit. Dneska mi upekla Mimozemský tvarohový koláč :-). http://www.blogovnik.cz/mimozemsky-kolac-s-tvarohem-201409151903.php

  • Lenka | 30. 8. 2014 19:46

    Děkuji za recept,je to senzační koláč.Dělala jsem na velký plech a proto jsem těsto udělala rovnou z dvojnásobné dávky a vyšlo to super.Na to,že jsem se potřebovala jenom zbavit dvou tvarohů v ledničce,jsem našla skvělý recept,ke kterému se budu vracet.

  • Maky | 23. 10. 2013 16:53

    Děkuji za recept,je výborný!Nedávala jsem zavařeninu,jen tvarohovou směs "vylepšenou" o rozinky namočené v rumu a poloviční dávku cukru se sáčkem vanilkového cukru.Už jsem si vše opsala do svého receptáře! :-)

  • páty | 30. 3. 2013 21:20

    výbornej :-)

  • Jana | 13. 3. 2013 13:00

    Dělám ho často, jednoduchej a fakt výbornej. Dobrá cukrárna by se za něj nemusela stydět. A to myslím jako lichotku!

  • Aja | 30. 1. 2013 18:45

    Tak jsem taky vyzkoušela, příště možná dám dvojitou dávku těsta na jednu dávku náplně a použiji větší pekáček, takhle jsem měla tenkou vrstvu toho mňamózního těsta dole a na tom nepřiměřeně velkou vrstvu náplně (mimochodem taky skvělá -dělala jsem v kulaté koláčové formě :)) Jinak je moc výborný, akorát doporučuju dělat ho den předem - samozřejmě že jsme se na to vrhli hned po upečení, ale ten zbytek druhý den, to byla teprv lahoda!!! :) <3 A možná trochu méně mléka než jeden hrnek do náplně, lépe se pak bude krájet, ale to vyzkouším příště :))))

  • Kačka | 19. 1. 2013 20:44

    ...nevěda co upéci, narazila jsem na tento recept...když jsem koláč dávala do trouby, nebyla jsem si úplně jistá, ale výsledek byl báječný - na oko i na chuť. Moc děkuji autorce, už ho mám v receptáři ;-) :-*

  • Mončis
    Mončis | 12. 1. 2013 14:16

    Je to opravdu výborný koláč :-)

  • MichaelaSi | 25. 11. 2012 23:43

    Pěkný večer :) tak jsem upekla, bylo to fakt jednoduché a rychlé, jen mě nebavilo to "ňahňání" těsta na pekáči, ale výsledek stál za to :) všeho akorát, jen jsem dala hrnek mléka a myslím, že to bylo až až..jinak super :) byla u mě kamarádka a dostala výslužku i pro přítele a ten můj - ten se nemůže dočkat rána :)

  • Magda | 24. 11. 2012 09:47

    Nase decka miluji tvaroh a toto je nejprijemnejsi varianta, jak jim ho nabidnout. Diky za recept, peceme ho uz vsichni v sirokem pribuzenstvu. Vynikajici!

  • katy666
    katy666 | 28. 10. 2012 15:18

    Koláč nezklamal! ;-) Fakt výbornej a taky celkem snadnej, velmi doporučuji! Moje babička ode mě hned chtěla recept. :-) Děkuju moc autorce. :-P

  • katy666
    katy666 | 27. 10. 2012 20:52

    Zrovna jsem ho dala do trouby, tak jsem zvědavá. ;-)

  • Kenya | 2. 9. 2012 23:43

    Myslím, že mouky je do těsta potřeba mnohem víc a naopak náplň mi vyšla skoro na dva koláče. ALe děkuji za tip.

  • Lidka | 27. 3. 2012 18:25

    Zaujalo mě to názvem - lehký koláč - to zvládnu i já začátečník, pak to byla trochu piplačka, ale výsledek je vynikající!! :-[ :-*

  • Nikola | 11. 3. 2012 09:52

    Recept jsem pekla uz po druhe, jen jsem to dala do dortove formy, pridala kuru z ctronu,a VYBORNE, DEKUJI, ZE RYCHLY A BAJCNY RECEPT ;)

  • Jarmila | 11. 3. 2012 09:14

    tak se nauc pict... :-|

  • Patricie Drahovzalová | 4. 2. 2011 18:09

    výborný :-\

  • recepty73
    recepty73 | 25. 1. 2011 16:25

    ...dělal jsem s domácí meruňkovou marmeládou-boží! ;-)

  • jakub miženbko | 20. 1. 2011 19:47

    :-S omg 8-) :'( :-))

  • marek koki | 20. 1. 2011 19:45

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) mnam

  • Milo novák | 20. 1. 2011 19:42

    =-O :-) <:-)

  • Marie Šindelová | 25. 2. 2009 14:39

    Dělám leta letoucí,někdy i bez džemu.Výborný.

  • Mirka Sochova | 15. 2. 2009 11:46

    Nedoporučuji ani zloušet. Chuťově nás to nijak nenadchlo. Taková obyčejná olejová buchta s čímsi černým. Osobně hodnotím spíše záporně.

  • Lenka Statková | 7. 10. 2008 18:52

    Konečně vynikající koláč, který zvládne i takový kuchařský antitalent, jaký jsem já :-)!!! Je fakt báječný!!!!! Jediné, co se mi nějak nepovedlo je to těsto, protože je poněkud drobivé a úplně se rozpadá, skoro jak strouhanka, ale možná je to tím, že jsem místo Hery dala máslo a množství jen odhadla. Ale chuťově je to fakt bomba.

  • Dominika Hajdu | 23. 9. 2008 20:21

    Tak dnes jsem koláč upekla-do tvarohu jsem přidala citronovou kůru a naspod dala borůvkový džem,servíruju s lžičkou džemu na porci a šlehačkou..přidávám do oblíbenýchp.s. díky vaším tipům na vyválení těsta šlo pečení jako po másle:-)))

  • Janca Rokoska | 6. 11. 2007 13:29

    Vyborny recept.Do tvarohu jsem pridala 8Dg na kostičky krajené papaye, oleje jsem do tvarohu dala mene.Pekla jsem to v horkovzdusne troube na 165st. 3/4 hod.

  • Ilona Sochorová | 30. 10. 2007 21:30

    Koláč moc výborný. Ještě jsem ho navrchu oživila průhlednou polevou vyrobenou z jahodové nebo hruškové přesnídávky s trochou želatiny a po zatuhnutí to nemá chybu. Nebo je dobré každý řez polít horkou přesnídávkou těsně před servírováním a jak to stéká po bocích vypadá to luxusně a moc dobře to chutná.

  • Lolka | 25. 10. 2007 10:50

    fakt výborný, díky za recept

  • Herma | 13. 10. 2007 18:32

    výborný koláč, dnes jsem vyzkoušela do tvarohu nakrájet hrušky a trošku skořice, pak po upečení jsem pocákala čokoládovou polevou, byl vynikající

  • chichi | 3. 6. 2007 19:42

    výborné, velmi si ho oblíbila moje sestra - a tohle je jediný koláč, u kterého je ochotna sníst i okraje

  • Jiřina Čtvrtníčková | 1. 5. 2007 06:29

    V neděli jsem zkoušela a je opravdu výborný. Dělala jsem ho v koláčové formě o průměru 30 cm a myslím, že by to chtělo ještě menší formu. Zdálo se mi málo těsta. Džem jsem dala višňový a za půl hodiny nebylo co řešit:-) Dávám 1*

  • Laďka D. | 2. 4. 2007 12:10

    Vynikající koláč. Oba s partnerem milujeme tvaroh a tento koláč je na tvaroh opravdu bohatý, chuťově lehký a jemný. Měla jsem jen borůvkovou marmeládu s celými borůvkami.. a bylo to výborné! Dávám za jedna.

  • XY | 11. 3. 2007 18:06

    terezo, každému chutná něco jiného, Margot řezy a tento koláč je něco jako den a noc úplně jiný druh moučníku. Pokud mohu mluvit za sebe chutnají mi oba

  • tereza tereza | 11. 3. 2007 08:59

    nepripada mi to jako nejaky zazrak na to aby to vyhralo 3.misto za recept roku 2004! pod tvaroh jsem dala jahody-myslim ze bez nich by to nebylo ono.ale nej recept jaky jsem na techto strankach nasla jsou:margot rezy

  • M Rybar | 30. 1. 2007 12:34

    Nemohla som odolať a hneď som vyskúšal. Koláč je výborný , dávam 1. K tomu spracovaniu cesta : Cesto som dala na plech , položila na cesto potravinovú fóliu a malým valčekom rozvaľkala .Dá sa to aj malým pohárom alebo len rukou , prsty mám čisté a cesto rovné. Plech som nemastila. Skúste, mne sa robilo dobre a rýchlo.

  • Markéta | 21. 1. 2007 22:03

    Je vyborny, priste ho udelam s ovocem..

  • Jana | 19. 8. 2006 00:06

    Pudink se dává jako prášek.

  • Anonym | 13. 8. 2006 18:08

    Ten pudink uvareny,nebo jen prasek?

  • Eva | 13. 8. 2006 13:21

    Beba - s těstem mám stejnou zkušenost

  • beba | 5. 8. 2006 22:08

    Dnes som koláč upiekla na veľký plech z dvojitej dávky s čerstvými marhuľami, ktoré som pokrájala na menšie kúsky a vmiešala do tvarohu. Je výborný, výborný a výborný. Len som mala problém so spracovaním cesta. Strašne sa mi lepilo na ruky , bolo dosť riedke, musela som ho vymiešať robotom a pomaly rozotierať po plechu.A aj to išlo zle, lebo sa mi to kĺzalo po vysypanom plechu.Neviete, čo som urobila zle, alebo to cesto má také byť? Náplň bola tiež veľmi riedka, nevedela som, aký tvaroh je váš v kocke. Ja som použila 3 nízkotučné - sú redšie a musela som pridať ešte 1puding, lebo som sa bála,že sa to neupečie.Asi nabudúce použijem klasický Rajo tvaroh. Inak výsledok stojí za to a určite upečiem znovu, ak mi trošku poradíte, kde som urobila chybu. Ale rodina o týchto problémoch nevie a koláč chváli.

  • ZBYŇKA OL. | 25. 7. 2006 15:12

    děkuji za recept.koláč je výborný.doporučuji koupit tvaroh ochucený v 500g baleni.je k dostání v hypernově.taky dávám za 1.

  • Anina | 19. 7. 2006 09:58

    To vypadá dobře na léto,to zkusím.

  • Anonym | 12. 7. 2006 21:24

    jednička s hvězdičkou

  • Luba | 1. 7. 2006 19:38

    Vynikající!

  • Zapletalka | 19. 6. 2006 20:53

    Dobrý nápad Marie S, také vyzkouším s grankem i s rebarborou, zrovna jsem přemýšlela co s ní

  • Marie Stavarská | 19. 6. 2006 09:01

    Koláč je perfektní, pekla jsem ho s rebarborem (revení). Těsto jsem namazala marmeládou, nasypala nakrájenou reveň, zalila tvarohem (stačí 2 tvarohy pokud je toho ovoce dost). Po upečení a jen trochu prochladnutí jsem to posypala grankem. Nebojte se, granulky se pěkně přichytí a lépe to vypadá.Dávám 1*****.

  • Jana P. | 12. 6. 2006 23:25

    O VÍKENDU JSEM KOLÁČ TAKÉ PEKLA - BYLA POCHVALA ,VŠEM CHUTNAL, DÁVÁM 1

  • Jana Kutačová | 27. 5. 2006 07:13

    Zapomněla jsem napsat,že koláček všem šíleně chutnal a dnes ho peču zas.Je to jednoduché a naprosto vynikající.Do tvarohu jsme přidala kompot.mandarinky a fakt to nemělo chybu.Díky za receptík..:o)

  • Jana Kutačová | 27. 5. 2006 07:06

    Zapomněla jsem napsat,že koláček všem šíleně chutnal a dnes ho peču zas.Je to jednoduché a naprosto vynikající.Do tvarohu jsme přidala kompot.mandarinky a fakt to nemělo chybu.Díky za receptík..:o)

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 10:29

    Jak už tady kdosi psal,chvály není nikdy dost,ale dnes jdu na narozeniny k sestře a včera jsem upekla" Jiřinčin mls" a protože moje sestra nesnáší kokos,tak jsem přemýšlela a vymyslela jsem Váš tvaroh.koláč.Povedl se nad očekávání a už se jen těším,jak všechny překvapím.Dávám 1..:o)))

  • Yveta | 31. 3. 2006 14:04

    Je perfekt. Všetkým známym som už recept poslala ďalej. Patrí teraz k mojim obľúbeným ! Nielen že je chutný, ale je to nenáročná príprava, ktorú zvládne aj neskúsená gazdinka.

  • Luba | 25. 3. 2006 18:35

    Skvělý koláč

  • Zuzana Bugárová | 25. 3. 2006 16:36

    Super. Ja teda tvaroh moc nemusim, ale tu mi chutil skvele. Dakujem pekne za fajn recept

  • Aja | 8. 3. 2006 13:59

    Evo, je to na kulatou formu, když chcete na plech musí být větší dávka

  • Eva | 8. 3. 2006 12:09

    toto množství je podle mého odhadu na kulatou koláčovou formu. Na standardní plech by zdvojnásobila

  • Monika Dlouhá | 8. 3. 2006 12:03

    Ráda bych vyzkoušela, ale nevím jestli množství vystačí na běžný plech na pečení., případně o kolik navýšit uvedené dávky. Děkuji

  • Alis | 5. 3. 2006 16:11

    Souhlasím s Laďkou, také mám teto koláč moc a moc ráda

  • Laďka Svobodová | 5. 3. 2006 13:48

    Mňam - nemám slov (a hlavně mám plnou pusu). Nevím, nevím, jestli zbyde něco na rodinu :-)). Zapomněla jsem na marmeládu, ale do tvarohu jsem dala mandarinky z kompotu. Fakt vynikající.

  • lenka | 3. 3. 2006 12:03

    Koláč je dobrý až na to tytlání -tím myslím dostat těsto na pekáč.

  • Mirka | 2. 3. 2006 21:23

    No, není to ono, je to dobré, ale moc nedrží tvar, určitě je to tím, že jsem nesehnala pravý tvaroh. Budu muset trochu víc zapátrat.

  • Emča | 2. 3. 2006 19:38

    Báro, dává se do tvarohu před pečením pudinkový prášek ne uvařený pudink. Všechno na náplň rozmixujete nebo utřete a dáte na těsto

  • Bára | 2. 3. 2006 18:56

    Dává se tam udělaný puding z mléka nebo se tam jen vsype už do hotového tvarohu?(bez mléka)?

  • Mirka | 2. 3. 2006 18:42

    Právě se peče v troubě, tak jsem moc zvědavá, jak to dopadne. Ve Španělsku jsem nesehnala ani polohrubou mouku ani tvaroh... takže jsem dala hladkou a nějaký jejich bílý sýr, který ale není úplně jako náš tvaroh... vaření je někdy adrenalinový sport :-)

  • Emča | 2. 3. 2006 09:53

    Výborný koláč, je to první recept podle kterého se mi koláč tohoto typu povedl, v těch ostatních mi pořád zůstává nedopečený tvaroh až u tohohle jsem to chytla. Moc a moc děkuji za recept, byl jemný a vláčný, díky

  • Hana | 1. 3. 2006 21:42

    znám podobný recept, jen místo oleje jsou 2 lžíce másla a 2 lžíce rumu, není tak tučný a má skvělou chuť

  • Anonym | 26. 2. 2006 20:55

    Výborný koláč

  • Alina | 22. 2. 2006 19:11

    Žaneto, přidává se pudinkový prášek ne uvařený pudink

  • Žaneta | 22. 2. 2006 10:49

    Nemám žádné zkušenosti s podobnými tvarohovými náplněmi. Chtěla jsem se jen ujistit, zda se přidává puding (prášek) a nebo zda musí už být uvařený s mlékem?

  • Daisy K. | 17. 2. 2006 21:16

    Zkusila jsem, chutná, jen je na můj vkus dost tučný. Příště podstatně snížím dávku tuku.

  • Anonym | 11. 2. 2006 20:06

    Výborný koláč, do tvarohu jesem přidala sekané mandle a ořechy, navrch jsem po upečení pocákala čokoládou, vynikající

  • Airan Novakova | 11. 2. 2006 12:39

    Moucnik je dobry a vypada krasne! Jen mnozstvi mleka jsem snizila na 1hrnek. Testo je slabounke a napln silnejsi, presne jak mame radi. Protoze jsem skleroza a zapomnela pomazat testo zavareninou dala jsem ji az nahore a neni to na zavadu! Pouzila jsem boruvkovy dzem a predem trosku ohrala sklenici v teple vode. Moucnik opravdu trochu pripomina cheesekake:-))

  • Lucie Váchová | 10. 2. 2006 15:22

    Je opravdu moc dobrý a jednoduchý. Jako paní Kořínková používám ten příruční váleček, s nímž se dá těsto vyválet rovnou ve formě třebas. Rozinky tvaroh určitě ještě vylepší.

  • Aja | 9. 2. 2006 10:21

    Během čtvrt hodiny ho rodinka spořádala, zařazuji do oblíbených receptů. Vylepšila jsem ho ještě přidáním rozinek a sekaných mandlí do tvarohu. Bylo to žůžo. Příště přidám na kousky nasekaný kompotovaný ananas, myslím, že by to s ním bylo také výtečné.

  • maja | 3. 8. 2005 19:54

    zkusila jsem koláč s kousky merunek, pred chvili jsem ho vytahla z trouby a hle pulka pryc..... je moc dobry

  • Míla Kořínková | 31. 7. 2005 23:04

    V domácích potřebách prodávají malý váleček, který má rukojeť vyvedenou pouze z jedné strany a zalomenou do středu ( kolmo k válečku), krásně se s ním vyvaluje těsto přímo na plechu, stojí něco kolem 100 Kč.Ještě prosím vzkaz pro Evču: v komentářích k tomuto koláči najdeš můj recept,nevložila jsem ho do receptů -ale je vyzkoušený, vynikající.

  • jana ponáhlá | 22. 7. 2005 07:49

    Řadím se do zástupů těch, kterým koláč VELMI chutnal a vyslovovali slova chvály a díků. Ještě k tomu "vymačkávání" těsta. Moje velmi osvědčená a léta používaná metoda vyvalování u takovýchto těst (a hlavně u vánočního pečiva) je "na igelitu přes igelit". Vyválené těsto z igalitu potom lehce přenesu na plech a tam doválím lahví od piva. Vyzkoušejte a nebudete přenášet těsto na plech jinak. Kuchtíkům a kuchtičkám zdar.

  • Naďa | 2. 7. 2005 11:51

    Milé dámy a i páni,právě se mi tenhle koláč peče v troubě,ale proč vám to píšu...vždycky jsem měla,mám a asi i mít budu,problém s vymačkáváním těsta na plech.prostě mi to nejde,váleček se tam nevejde a tak jsem si vzpoměla na svoji maminku,která si vždycky poradila a těsto přímo na plechu vyvalovala obyčejnou sklenicí od piva! Umytou,osušenou,jde to báječně,všude se s ní dostanete,jen pootočíte plíšek.A vůbec to nelepí.To pro ty kuchaře,kteří jako já , jsou na "vymačkávání" leví!

  • Anonym | 30. 6. 2005 20:52

    Jednička!!!!!!!!!

  • Jana Chudobová | 30. 6. 2005 11:44

    Tento koláč je opravdu skvělý.Včera jsem ho dělala poprvé a dnes znovu.Všem moc chutnal.Hodnotím za 1.

  • Marie Svobodová | 13. 6. 2005 10:28

    Na víkend jsem upekla přesně podle receptu, byl ihned pryč. Přístě vyzkouším ještě s jahodami nebo borůvkami. Výborný recept dávám 1.

  • Helena Ondrůšková | 13. 6. 2005 07:14

    Po přečtení receptu jsem ho v sobotu vyzkoušela a moc se mi povedl .Byl výborný.

  • Luba | 12. 6. 2005 20:03

    S jahodami jsem vyzkoušela a je to fantazie!!!!!!

  • Luba | 11. 6. 2005 17:25

    S těmi jahodami to musí být pochoutka, vyzkouším

  • Hana Janů | 10. 6. 2005 19:48

    Do tvarohu jsem přidala na kousky nakrájené čerstvé jahody, byla to pohádka

  • Xym | 11. 3. 2005 09:36

    Vyborny kolac, jednoduchy na pripravu. Trochu som sa bala tej tekutej naplne, dala som pre istotu 1 vajicko naviac, ale dopadlo to dobre, zjedli sme ho na posedenie :)

  • seidlová | 7. 3. 2005 09:02

    velmi dobrý, ale s borůvkami lepší :-)

  • suralová | 7. 3. 2005 09:00

    ucházející

  • hanz | 2. 3. 2005 20:43

    vyborny

  • Míla Kořínková | 26. 1. 2005 16:48

    Ludmilo, do kolonky hledej napište : pudinkové ovocné řezy a stiskněte enter, jsou v rubrice moučníků na str.13. Já sníh navrch nedávám ( i když se tak zužitkují i bílky),mřížka z čokol. polevy řezy hezky ozdobí a dodá jim jak děti říkají vůni jak z cukrárny.. předevčírem jsem je pekla a dnes jsme si dali ke kávě poslední kousek, vyzkoušejte je a pochutnáte si. A taky doporučuji ( od jiné autorky), slavnostní buchtu - ta je vynikající !!!

  • Ludmila Chromá | 26. 1. 2005 12:49

    Zdravím všechny,kde najdu pudinkovo-ovocné řezy? Jinak tvarohová náplň je lepší, když se tvaroh doplní zakysanou smetanou a dá se tam citronová šťáva + pudink. A ten pravý americký cheese-cake nemáte nikdo?L. Chromá

  • Jana z VM Řezníčková | 14. 1. 2005 07:08

    Paní Vacková, na koláč jsem použila klasický tvaroh v kostkách, ten ve vaničce nekupuji, je příliš řídký. Ale zřejmě jsem udělala chybu ve formě. Ta má byla moc úzká a příliš vysoká, takže koláč byl moc vysoký. Ale musím říct, že druhý den už se mi nezdál tak nepovedený a byl opravdu dobrý. Dala jsem do něj okapané mandarinky, bylo to taky dobré. Už je ho tam jen kousíček. Příště použiju vhodnější formu :))

  • Míla Kořínková | 13. 1. 2005 19:00

    Tento koláč dělám řadu let do velkého plechu s vyšším okrajem, těsto je asi 5 mm vysoké a na něm je o hodně vyšší lahodná tvarohová náplň. Ingredience se co do množství liší takto : 30 dkg hl. mouky, 20 dkg hery, 20 dkg cukru, 2 vejce, 1/2 peč. prášku - vše zpracujeme a vyválíme na plechu, vymačkáme rantl do výšky. Náplň : 3 tvarohy, 30 dkg cukru, 3 vejce. 2 vanilk. pudinky, 1 dl oleje, 1/2 l mléka, 6 lžic rumu - vše umixovata vylít na těsto. Pečeme až okraje náplně ztuhnou, prostřední část tzv. dojde.Pekla jsem kdysi podobný koláč do kulaté formy, do náplně se nedával olej a rum a dělal se sníh, ale náplň měla tendenci brzy hnědnout a díky sněhu "vybíhat", po objevení tohoto receptu jsem starý zavrhla , a dělám už jen tento, opravdu nemá chybu, jen se po něm zapráší.Konkurenci mu dělají jen pudinkovo - ovocné řezy, které jsem nabídla do rubriky moučníků a slavnostní buchta také z této stránky.

  • Vlastimila Vacková | 13. 1. 2005 18:40

    Paní Řezníčková, nedělala jste koláč z tučného vaničkového tvarohu? V tom případě se musí dát trochu více pudinku. Když se dělá z tvarohu v kostkách balených jak je uvedeno v receptu tak se podle receptu povede úplně bez problémů. Také se musí péci dlouho a pozvolna. Přidávám do něj různé ingredience, kandované ovoce, rozinky, ananas atd a ani jednou se mi nestalo, že by se nepovedl. Dělám do velké kulaté koláčové formy - té největší nebo do teflonového pekáčku se zvýšeným okrajem.

  • ludmila chroma | 13. 1. 2005 08:11

    Paní Vencová,tento koláč je velmi podobný americkému chees-caku, nemáte orig. recept?Děkuji, Liddy

  • Jana z VM Řezníčková | 13. 1. 2005 07:34

    Já zkušená kuchařka dělala tento recept, který všichni chválí a zvládli ho a mně se moc nepovedl!Neodhadla jsem množství tvarohové náplně a vzala jsem špatnou velikost formy - nebyla dostatečně široká, měla jsem dělat na plechu s vyšším okrajem - ale to se mi zdálo zase málo spodního těsta. Měla jsem moc vysokou vrstvu tvarohové náplně a strašně dlouho se to peklo!Výsledek není sice špatný, ale nevím nevím, jestli tento koláč budu dělat zase v dohledné době....Ještě - v receptu je, že tvarohovou náplň "rozetřeme", ale vždyť je řídká a já jsem ji na těsto vylila, nemusela se urovnávat. Několikrát jsem kontrolovala recept, ale udělala jsem všechno, jak má být. Tak nevím.

  • as | 11. 1. 2005 07:42

    Výborný moučník. Díky za recept.

  • Kája | 10. 1. 2005 18:09

    Moc se mi povedl, i když o pečení nemám moc potuchy

  • Alice | 28. 10. 2004 19:06

    Další výborný koláč, který dělám podle Vaší kuchařky, už jsem recept rozdala snad 10 kamarádkám a všude měl úspěch

  • Hela | 27. 10. 2004 14:05

    Vynikající, mohu jen potrvdit. Už od malička je to můj oblíbený koláč. Tento recept se z dědil uz na třetí generaci. My ho někdy vylepšujem meruňkama nebo ostružinama. A nejlepší je vlažný:-)

  • Alis | 14. 10. 2004 20:23

    Máte všichni pravdu, tenhle koláč si celá moje rodina zamilovala. Výborný je, když se posype lupínky mandlí, které se pěkně opraží, paráda!

  • Danuše Jurigová | 13. 10. 2004 12:37

    Je to výborné, musím to dělat z dvojité dávky na pekáč.Všem velmi chutnal.Ještě to zkusím dát mezi těsto a náplň zavařené meruňky.

  • Lubor | 9. 9. 2004 21:26

    Tenhle recept už manželka dala snad deseti kolegyním v práci a všem moc chutná. Někdy se ho snaží obměňovat třeba rozinkami, kandovaným ovocem atd

  • Václav Bělice | 31. 8. 2004 11:56

    Vynikající moučník,každý po mě chce recept

  • Stáňa | 26. 8. 2004 14:36

    Výborný, taky jsem dala borůvky a zařadil se mezi nejoblíbenější koláče

  • Vlastimila Vacková | 19. 8. 2004 22:32

    Výborný koláč, do tvarohu jsem přidala trochu borůvek, velmi dobře chutnalo

  • Anonym | 10. 7. 2004 17:17

    Vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Petra.T | 12. 6. 2004 09:46

    Vypada to velmi lakave, rada bych vyzkousela. Nemam ale moc zkusenosti s pecenim a nemam kolacovou formu. Jak velky pekacek je asi nejlepsi? Dekuji.

  • Luba | 11. 6. 2004 18:12

    Já jsem dala na malé kostičky nasekaný, osušený kompotovaný ananas, jen se po koláči zaprášilo!

  • Anonym | 10. 6. 2004 19:07

    Ještě jsem ho vylepšila do tvarohu jsem přidala sekané ořechy a sekané předem namočené sušené meruňky

  • Bohumila Durisova | 7. 6. 2004 12:02

    Velmi dobre, rodinka si pochutnala.

  • Staňka | 28. 5. 2004 19:01

    Mohu také doporučit, už asi půl roku dělám koláč podle tohoto receptu, u rodiny má velkou oblibu a vytiskla jsem ho i pro kolegyně z práce, které si ho také oblíbily

  • Aťa | 27. 5. 2004 18:43

    Vyzkoušela jsem, je to výborné!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Měkký tvaroh Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

56
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
34
Placky z pekingského zelí
Placky z pekingského zelí
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
32
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou
Lehký těstovinový salát s tuňákem a…
Lehký triffle s lesním ovocem a rýžovými chlebíčky Silouette
Lehký triffle s lesním ovocem a…
Lehký tvarohovo - pudingový dortík
Lehký tvarohovo - pudingový dortík
Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lehký vajíčkový salát s jogurtem
Lembas (Elfí chléb)
Lembas (Elfí chléb)
  • Recepty.cz
  • Lehký tvarohový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact