Vypeckované třešně nasypeme na dno vymazané a vysypané dortové formy. Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme mouku a tolik mléka, aby vzniklo řídké těsto. Lehce do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a těsto nalijeme na třešně v dortové formě. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 130 °C. Hotový moučník poprášíme moučkovým cukrem.
Je to opravdu jednoduchy recept,ale pekla jsem ho na predepsanych 130C dokonce 50min a stejne se mi zdal,takovy jako nedopeceny,i kdyz na spejli uz se testo nelepilo ,ale jinak fajn napad na spotrebu cerstvych tresnicek. Diky
Blanka Wr.
|23. 8. 2010 12:53
Nezkoušela jsem, ale pokud dám na 200g mouky 200g másla, tak určitě nevznikne lehký moučník, ale docela tučný. V tom bych se Zdenkou nesouhlasila, nicméně i tak může mít pravdu v tom, že je výborný.
Zdenka Kocmichová
|22. 8. 2010 17:00
Tak tady muselo dojít k mýlce. hladké mouky je 200 g a másla také 200 g. Jinak koláč je výborný, opravdu lehký, na léto jak dělaný. Pekla jsem s višněmi z kompotu. Dávám za 1 (ale recept prosím opravit).