Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka a 3 lžičky kyseliny citronové. Zamícháme a necháme stát 24 hodin.
2
Druhý den tekutinu slijeme přes hustý cedník do větší nádoby a přisypeme cukr. Za občasného míchání necháme cukr rozpustit. Můžeme i mírně zahřát, jde to pak rychleji.
3
Po úplném rozpuštění cukru slijeme sirup do lahví přes hustý cedník vyložený plátýnkem. Uchováme v lednici.
4
Pije se podle chuti rozředěný studenou vodou, případně s ledem. Může se ozdobit několika kvítky levandule.
...nechtělo se mi ho ani dodělávat, když jsem cítil to aroma, ale nedalo mi to ...zkusit se má všechno a nakonec měl sirup úspěch, i když já zůstanu při žízni raději stále na vodě či pivku ;-)
Tereza
|28. 7. 2016 13:26
Má krásnou barvu ale nechutná nám :-(
dana
|24. 7. 2016 09:15
levandule mi voní v aviváži cocolino ale popíjet jí je dost divný a nechutná mi to. meduňka a máta je mňam
Levandulový sirup je opravdu výborný. Recept nemá chybičku, navíc je jednoduchý.
Už jsem dělala i mátový s meduňkou a šalvějí a je také skvělý. Budu dělat pravidelně a děkuji za tento recept.