• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lehký jahodový dortík
Napište svůj komentář k receptu

Lehký jahodový dortík

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehký jahodový dortík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 135
      g cukr
    • 75
      g mouka
    • 25
      g škrobová moučka
    • 35
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 6
      plátek želatina plátková čirá
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g tvaroh z vaničky
    • citronová kůra z 1 citronu
    • jahody
    • želé dortové červené
    • 2
      lžíce cukr
    • 500
      ml rybízová šťáva nebo malinová šťáva
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec postupně přimícháme rozpuštěné máslo.
2
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 30 min. při 180 °C (elektrická trouba).
3
Korpus uvolníme z formy, necháme vychladnout a položíme na dortový podnos. Opět nasadíme okrajový nástavec formy.
4
Na krém necháme želatinu změknout ve studené vodě. Vanilkový pudink připravíme dle návodu, necháme vyhladnout a propasírujeme přes síto. Smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, tvarohem a citronovou kůrou. Do krémové hmoty přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili dle návodu. Krém rovnoměrně navrstvíme na dortový korpus. Na něj hustě naskládáme umyté jahody. Dort uložíme do chladu.
5
Dortové želé připravíme s rybízovou nebo malinovou šťávou dle návodu. Necháme trošku vychladnout a rovnoměrně nalijeme na jahodovou vrstvu. Necháme ztuhnout. Uvolníme okraj formy, před podáváním ozdobíme tuhou šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Čokoládový Pedro dortík

Čokoládový Pedro dortík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 2. 8. 2007 19:39

    jj - v tý želatině máte kějakej bo*rdel

  • Ivana Kašparovská | 18. 7. 2006 08:01

    Želatina má být zahřátá. Nesmí však vařit!

  • Lada :) | 14. 7. 2006 16:15

    Želatinu přidáváme za studena a nebo rozehřátou????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Jahody Máslo Mléko Mouka Rybízová šťáva Škrobová moučka Šlehačka Sůl Tvaroh z vaničky Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želatina plátková Želé dortové Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
37
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
37
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Lehký jahodový dortík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact