• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lehký jahodový dortík
Napište svůj komentář k receptu

Lehký jahodový dortík

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehký jahodový dortík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 135
      g cukr
    • 75
      g mouka
    • 25
      g škrobová moučka
    • 35
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 6
      plátek želatina plátková čirá
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g tvaroh z vaničky
    • citronová kůra z 1 citronu
    • jahody
    • želé dortové červené
    • 2
      lžíce cukr
    • 500
      ml rybízová šťáva nebo malinová šťáva
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec postupně přimícháme rozpuštěné máslo.
2
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 30 min. při 180 °C (elektrická trouba).
3
Korpus uvolníme z formy, necháme vychladnout a položíme na dortový podnos. Opět nasadíme okrajový nástavec formy.
4
Na krém necháme želatinu změknout ve studené vodě. Vanilkový pudink připravíme dle návodu, necháme vyhladnout a propasírujeme přes síto. Smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, tvarohem a citronovou kůrou. Do krémové hmoty přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili dle návodu. Krém rovnoměrně navrstvíme na dortový korpus. Na něj hustě naskládáme umyté jahody. Dort uložíme do chladu.
5
Dortové želé připravíme s rybízovou nebo malinovou šťávou dle návodu. Necháme trošku vychladnout a rovnoměrně nalijeme na jahodovou vrstvu. Necháme ztuhnout. Uvolníme okraj formy, před podáváním ozdobíme tuhou šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Čokoládový Pedro dortík

Čokoládový Pedro dortík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 2. 8. 2007 19:39

    jj - v tý želatině máte kějakej bo*rdel

  • Ivana Kašparovská | 18. 7. 2006 08:01

    Želatina má být zahřátá. Nesmí však vařit!

  • Lada :) | 14. 7. 2006 16:15

    Želatinu přidáváme za studena a nebo rozehřátou????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Jahody Máslo Mléko Mouka Rybízová šťáva Škrobová moučka Šlehačka Sůl Tvaroh z vaničky Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želatina plátková Želé dortové Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
18
Linecký koláč mlsné Ivy
Linecký koláč mlsné Ivy
17
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Vepřová krkovice se šlehačkou
Vepřová krkovice se…
15
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Lehký jahodový dortík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact