• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lehký jahodový dortík
Napište svůj komentář k receptu

Lehký jahodový dortík

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehký jahodový dortík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 135
      g cukr
    • 75
      g mouka
    • 25
      g škrobová moučka
    • 35
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 6
      plátek želatina plátková čirá
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g tvaroh z vaničky
    • citronová kůra z 1 citronu
    • jahody
    • želé dortové červené
    • 2
      lžíce cukr
    • 500
      ml rybízová šťáva nebo malinová šťáva
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec postupně přimícháme rozpuštěné máslo.
2
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 30 min. při 180 °C (elektrická trouba).
3
Korpus uvolníme z formy, necháme vychladnout a položíme na dortový podnos. Opět nasadíme okrajový nástavec formy.
4
Na krém necháme želatinu změknout ve studené vodě. Vanilkový pudink připravíme dle návodu, necháme vyhladnout a propasírujeme přes síto. Smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, tvarohem a citronovou kůrou. Do krémové hmoty přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili dle návodu. Krém rovnoměrně navrstvíme na dortový korpus. Na něj hustě naskládáme umyté jahody. Dort uložíme do chladu.
5
Dortové želé připravíme s rybízovou nebo malinovou šťávou dle návodu. Necháme trošku vychladnout a rovnoměrně nalijeme na jahodovou vrstvu. Necháme ztuhnout. Uvolníme okraj formy, před podáváním ozdobíme tuhou šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Čokoládový Pedro dortík

Čokoládový Pedro dortík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 2. 8. 2007 19:39

    jj - v tý želatině máte kějakej bo*rdel

  • Ivana Kašparovská | 18. 7. 2006 08:01

    Želatina má být zahřátá. Nesmí však vařit!

  • Lada :) | 14. 7. 2006 16:15

    Želatinu přidáváme za studena a nebo rozehřátou????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Jahody Máslo Mléko Mouka Rybízová šťáva Škrobová moučka Šlehačka Sůl Tvaroh z vaničky Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želatina plátková Želé dortové Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
13
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
12
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Lehký jahodový dortík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact