Tuhle odlehčenou jarní verzi bramborového salátu s chřestem, medvědím česnekem a hromadou hrášku, s řeckým jogurtem místo majonézy, oceníte i jako samostatnou večeři. S dozlatova vysmaženými řízky to bude skvělý nedělní oběd.
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta. Chřest dejte do osolené vroucí vody a povařte 2–3 minuty (záleží na síle pazochů), ihned zchlaďte ledovou vodou. Povolený hrášek propláchněte studenou vodou. Jarní cibulky pokrájejte na kolečka, medvědí česnek nasekejte nadrobno.
Z jogurtu, citronové šťávy, oleje, soli a pepře umíchejte zálivku. Brambory pokrájejte na kousky velikosti sousta, dobře osolte a podle chuti opepřete, smíchejte se zeleninou a zálivkou a uložte do chladu.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)