Bramborový salát je součástí tradiční štědrovečerní večeře. Vyzkoušejte odlehčenou variantu podle časopisu F.O.O.D. a užijte si vánoční hodování naplno.
kg
brambory
menší salátové, vařené den předem ve slupce
3
ks
červená cibule
střední
350
g
nakládané okurky
malé
2
lžíce
kapary
2
lžíce
hořčice plnotučná
4
lžíce
olivový olej
6
lžíce
nálev
z okurek
sůl
a pepř
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Cibule oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Okurky nakrájejte na kolečka, kopr a kapary nasekejte.
Do misky dejte hořčici, olej, nálev z okurek, sůl, pepř a metličkou vše pečlivě promíchejte na zálivku.
3
Do mísy dejte vrstvu brambor, dobře osolte a opepřete, zalijte částí zálivky a přidejte část cibule, okurek, kopru a kaparů. Takto zpracujte všechny suroviny.
Nakonec vše v míse opatrně rukama promíchejte. Zakryjte fólií a dejte odležet alespoň na hodinu do ledničky.