ks
banány
2-3,(z nezralých či moučných žádný zázrak nevyčarujete)
granko
1
balíček
pudinkový prášek
400
ml
mléko
1
balíček
vanilkový cukr
rumové aroma
Postup přípravy receptu
1
Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr a necháme ohřát. Ve zbytku mléka rozmícháme metličkou pudinkový prášek s rumovým aroma nebo alkoholem. Až se začne mlého vařit vlijeme pudink a mícháme do zhoustnutí (musí bý tužší než běžně). Korpus si dáme na talíř, posypeme rovnoměrně Grankem a naklademe banány nakrájené na kolečka, opět lehce posypeme Grankem. Zalijeme ještě teplým pudinkem a uhladíme. Nakonec přijde ještě jednou poprašek z Granka - na pudinku se pěkně rozpustí. Necháme několik hodin vychladit v lednici. Podáváme se šlehačkou. (Kdo chce, může do horkého pudinku přidat máslo, dezert potom déle vydrží - protože se ale vždy sní do večera, není máslo ani potřeba).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Ferjani
|19. 1. 2009 20:02
Dezert byl fenomenální, máte pravdu, hned byl snězený. Díky za recept, budu dělat často!
Michaela Ferjani
|19. 1. 2009 14:32
Tak právě mám "dortík" v ledničce, jsem zvědavá, jaký bude :-)Podle Vaší rady jsem do pudinku přidala kousek másla a na rum jsem zapomněla, tak jsem to udělala bez něj. Díky za tip, jdu se podívat, jestli už puding ztuhnul :-)