• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Lehké letní tiramisu

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehké letní tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr
    • hnědý rum
    • káva
    • kakao
    • 2
      ks zakysaná smetana nejlépe Cremefine
    • dětské piškoty Dlouhé například Pafino

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme si kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) a dvěma žloutky. Vše vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum.
2
Piškoty v kávě s rumem namočíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle nasakují, musí zůstat tvrdší. První vrstvu v míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří kakao.
3
Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i 4 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivona | 15. 5. 2007 11:21

    Zkoušela jsem tento recept, akorát jsem nedala zakysanou smetanu a vejce , ale přidala jsem 1 kelímek vyšlehané šlehačky a pak jsem postupovala dle vašeho receptu. Bylo to moc dobré, děkuji I.

  • MUDr. | 31. 10. 2006 15:10

    Jen k té salmonele-ve žloutku se nevyskytuje vůbec, je opravdu pouze na skořápce, ale omytím se opravdu nezničí docela, tím pádem se pár salmonelek může dostat i do bílku.nicméně žloutky jsou opravdu bezpečné i v polských vejcích...výskyt salmonely na vejcích v zimních a letních měsících se liší pouze u vajec domácích, kupovaná mají podmínky pořád stejné.takže dobrou chuť

  • Ivana K. | 26. 6. 2006 17:54

    Já šlehám jen žloutky s cukrem nad párou až vznikne krém. Špatně jsem se v komentáři vyjádřila. Bílky už nepoužívám. Věřím že se Vám podaří.

  • Katka Škopková | 26. 6. 2006 11:10

    Paní Ivano, takže vy vyšleháte jen žloutky v páře nebo i ty bílky?

  • Di | 25. 6. 2006 21:41

    Pravé italské tiramisu jsem jedla jen jednou. S capuccinem a pohledem na františkánský chrám v Assisi to byl pravý italský zážitek. Nicméně jsem u svých strávníků uspěla i českými náhražkami typu šlehačka + pomazánkové máslo nebo tvaroh, lučina + vejce. Hlavně to chce vhodné piškoty (Pafino). Já jsem si kromě toho z Itálie přivezla i likér Amareto (ten už je nyní u nás k dostání také - například v Penny).

  • Zdeňka Raindlová | 23. 6. 2006 19:58

    Musím souhlasit s paní Ivanou K., tiramisu bez vajec není rozhodně pravé tiramisu...ačkoliv je to každého věc. Ale kdo jste jednou okusili pravé italské tiramisu, každé jiné už bude pouhou náhražkou. Vejce je ovšem opravdu nezbytně nutné šlehat v páře - není to vůbec nesnadné a chuť je pak úplně jiná. Nehledě na pravdu o salmonele - skutečně nestačí vejce omýt, ta potvora číhá uvnitř!

  • Ivana K. | 23. 6. 2006 14:42

    Do pravého tiramisu samozřejmě vejce patří! Já dělám tiramisu podobně jako paní Katka. Vejce ale vyšlehám s cukrem nad párou a teprve potom je zamíchám do smetany s mascarpone. Sníh z bílků se už šlehat nemusí. A mandle rozhodně na tiramisu nepatří!

  • Bety | 23. 6. 2006 11:57

    Dělám tohle "tiramissu" už několik let a nikdy jsem do něj vejce nedávala. Nebylo to třeba. Smíchám mascarpone (nebo i Lučinu) buďto se zakysanou smetanou nebo vyšlehanou šlehačkou a v lednici krásně ztuhne i bez vajec. Paráda je posypat vršek dortu sekanými mandlemi!

  • zbožíznalec | 23. 6. 2006 08:55

    Ivano nepište zavádějící informace, salmonela není jen ve skořápce, ale hlavně ve žloutku, omytí samozřejmě nestačí, protože bakterie salmonely se ničí teplotou 70 stupňů a více, pochybuji, že myjete vejce ve vodě teplé 70 stupňů

  • Karlina | 22. 6. 2006 18:11

    Vejce bych tam určitě nedávala

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:34

    Tiramisu také dělám, ale bez vajec. Pokud někdy do nějakého moučníku musím použít syrová vejce, bez následné tepelné úpravy. Nejdříve pořádně omyju skořápku jarovou vodou, případně opláchnu octem, abych ho zbavila případně salmoneózy, která je jen na skořápce.

  • Di | 22. 6. 2006 14:14

    V součaném horku bych se syrových vajec opravdu bála. V zimě jsem tiramisu s vajíčky někdy dělala - tedy alespoň do té doby, než začal povyk okolo ptačí chřipky. Na námitku paní Katky bych asi odvětila, že všechno je jednou poprvé. Já bych to raději neriskovala - už jsem kvůli tomu dostala na těchto stránkách vynadáno - takže dodávám: to je každého věc.

  • Věra | 22. 6. 2006 12:19

    P.Katko zkuste "Tiramisu po česku " to nevydrží v lednici ani půl dne :-))

  • Katka Škopková | 22. 6. 2006 12:05

    já jsem ho dělala dvakrát, pokaždé s vejci a nic se nikomu nestalo...

  • Adéla Černá | 22. 6. 2006 11:21

    těch vajec bych se trošku bála, ale když to může bejt fajn i bez nich ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Káva Mascarpone Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Apple crumble

Apple crumble

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
28
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové…
24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
21
Houbová bramboračka
Houbová bramboračka

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Zagorka pořád táhne! Zájemci o roli málem zbořili Kalich

Zagorka pořád táhne! Zájemci o roli málem zbořili Kalich

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact