• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Lehké letní tiramisu

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehké letní tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr
    • hnědý rum
    • káva
    • kakao
    • 2
      ks zakysaná smetana nejlépe Cremefine
    • dětské piškoty Dlouhé například Pafino

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme si kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) a dvěma žloutky. Vše vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum.
2
Piškoty v kávě s rumem namočíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle nasakují, musí zůstat tvrdší. První vrstvu v míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří kakao.
3
Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i 4 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivona | 15. 5. 2007 11:21

    Zkoušela jsem tento recept, akorát jsem nedala zakysanou smetanu a vejce , ale přidala jsem 1 kelímek vyšlehané šlehačky a pak jsem postupovala dle vašeho receptu. Bylo to moc dobré, děkuji I.

  • MUDr. | 31. 10. 2006 15:10

    Jen k té salmonele-ve žloutku se nevyskytuje vůbec, je opravdu pouze na skořápce, ale omytím se opravdu nezničí docela, tím pádem se pár salmonelek může dostat i do bílku.nicméně žloutky jsou opravdu bezpečné i v polských vejcích...výskyt salmonely na vejcích v zimních a letních měsících se liší pouze u vajec domácích, kupovaná mají podmínky pořád stejné.takže dobrou chuť

  • Ivana K. | 26. 6. 2006 17:54

    Já šlehám jen žloutky s cukrem nad párou až vznikne krém. Špatně jsem se v komentáři vyjádřila. Bílky už nepoužívám. Věřím že se Vám podaří.

  • Katka Škopková | 26. 6. 2006 11:10

    Paní Ivano, takže vy vyšleháte jen žloutky v páře nebo i ty bílky?

  • Di | 25. 6. 2006 21:41

    Pravé italské tiramisu jsem jedla jen jednou. S capuccinem a pohledem na františkánský chrám v Assisi to byl pravý italský zážitek. Nicméně jsem u svých strávníků uspěla i českými náhražkami typu šlehačka + pomazánkové máslo nebo tvaroh, lučina + vejce. Hlavně to chce vhodné piškoty (Pafino). Já jsem si kromě toho z Itálie přivezla i likér Amareto (ten už je nyní u nás k dostání také - například v Penny).

  • Zdeňka Raindlová | 23. 6. 2006 19:58

    Musím souhlasit s paní Ivanou K., tiramisu bez vajec není rozhodně pravé tiramisu...ačkoliv je to každého věc. Ale kdo jste jednou okusili pravé italské tiramisu, každé jiné už bude pouhou náhražkou. Vejce je ovšem opravdu nezbytně nutné šlehat v páře - není to vůbec nesnadné a chuť je pak úplně jiná. Nehledě na pravdu o salmonele - skutečně nestačí vejce omýt, ta potvora číhá uvnitř!

  • Ivana K. | 23. 6. 2006 14:42

    Do pravého tiramisu samozřejmě vejce patří! Já dělám tiramisu podobně jako paní Katka. Vejce ale vyšlehám s cukrem nad párou a teprve potom je zamíchám do smetany s mascarpone. Sníh z bílků se už šlehat nemusí. A mandle rozhodně na tiramisu nepatří!

  • Bety | 23. 6. 2006 11:57

    Dělám tohle "tiramissu" už několik let a nikdy jsem do něj vejce nedávala. Nebylo to třeba. Smíchám mascarpone (nebo i Lučinu) buďto se zakysanou smetanou nebo vyšlehanou šlehačkou a v lednici krásně ztuhne i bez vajec. Paráda je posypat vršek dortu sekanými mandlemi!

  • zbožíznalec | 23. 6. 2006 08:55

    Ivano nepište zavádějící informace, salmonela není jen ve skořápce, ale hlavně ve žloutku, omytí samozřejmě nestačí, protože bakterie salmonely se ničí teplotou 70 stupňů a více, pochybuji, že myjete vejce ve vodě teplé 70 stupňů

  • Karlina | 22. 6. 2006 18:11

    Vejce bych tam určitě nedávala

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:34

    Tiramisu také dělám, ale bez vajec. Pokud někdy do nějakého moučníku musím použít syrová vejce, bez následné tepelné úpravy. Nejdříve pořádně omyju skořápku jarovou vodou, případně opláchnu octem, abych ho zbavila případně salmoneózy, která je jen na skořápce.

  • Di | 22. 6. 2006 14:14

    V součaném horku bych se syrových vajec opravdu bála. V zimě jsem tiramisu s vajíčky někdy dělala - tedy alespoň do té doby, než začal povyk okolo ptačí chřipky. Na námitku paní Katky bych asi odvětila, že všechno je jednou poprvé. Já bych to raději neriskovala - už jsem kvůli tomu dostala na těchto stránkách vynadáno - takže dodávám: to je každého věc.

  • Věra | 22. 6. 2006 12:19

    P.Katko zkuste "Tiramisu po česku " to nevydrží v lednici ani půl dne :-))

  • Katka Škopková | 22. 6. 2006 12:05

    já jsem ho dělala dvakrát, pokaždé s vejci a nic se nikomu nestalo...

  • Adéla Černá | 22. 6. 2006 11:21

    těch vajec bych se trošku bála, ale když to může bejt fajn i bez nich ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Káva Mascarpone Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Jahodový likér

Jahodový likér

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

70
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci
40
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact