• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Lehké letní tiramisu

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehké letní tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr
    • hnědý rum
    • káva
    • kakao
    • 2
      ks zakysaná smetana nejlépe Cremefine
    • dětské piškoty Dlouhé například Pafino

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme si kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) a dvěma žloutky. Vše vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum.
2
Piškoty v kávě s rumem namočíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle nasakují, musí zůstat tvrdší. První vrstvu v míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří kakao.
3
Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i 4 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivona | 15. 5. 2007 11:21

    Zkoušela jsem tento recept, akorát jsem nedala zakysanou smetanu a vejce , ale přidala jsem 1 kelímek vyšlehané šlehačky a pak jsem postupovala dle vašeho receptu. Bylo to moc dobré, děkuji I.

  • MUDr. | 31. 10. 2006 15:10

    Jen k té salmonele-ve žloutku se nevyskytuje vůbec, je opravdu pouze na skořápce, ale omytím se opravdu nezničí docela, tím pádem se pár salmonelek může dostat i do bílku.nicméně žloutky jsou opravdu bezpečné i v polských vejcích...výskyt salmonely na vejcích v zimních a letních měsících se liší pouze u vajec domácích, kupovaná mají podmínky pořád stejné.takže dobrou chuť

  • Ivana K. | 26. 6. 2006 17:54

    Já šlehám jen žloutky s cukrem nad párou až vznikne krém. Špatně jsem se v komentáři vyjádřila. Bílky už nepoužívám. Věřím že se Vám podaří.

  • Katka Škopková | 26. 6. 2006 11:10

    Paní Ivano, takže vy vyšleháte jen žloutky v páře nebo i ty bílky?

  • Di | 25. 6. 2006 21:41

    Pravé italské tiramisu jsem jedla jen jednou. S capuccinem a pohledem na františkánský chrám v Assisi to byl pravý italský zážitek. Nicméně jsem u svých strávníků uspěla i českými náhražkami typu šlehačka + pomazánkové máslo nebo tvaroh, lučina + vejce. Hlavně to chce vhodné piškoty (Pafino). Já jsem si kromě toho z Itálie přivezla i likér Amareto (ten už je nyní u nás k dostání také - například v Penny).

  • Zdeňka Raindlová | 23. 6. 2006 19:58

    Musím souhlasit s paní Ivanou K., tiramisu bez vajec není rozhodně pravé tiramisu...ačkoliv je to každého věc. Ale kdo jste jednou okusili pravé italské tiramisu, každé jiné už bude pouhou náhražkou. Vejce je ovšem opravdu nezbytně nutné šlehat v páře - není to vůbec nesnadné a chuť je pak úplně jiná. Nehledě na pravdu o salmonele - skutečně nestačí vejce omýt, ta potvora číhá uvnitř!

  • Ivana K. | 23. 6. 2006 14:42

    Do pravého tiramisu samozřejmě vejce patří! Já dělám tiramisu podobně jako paní Katka. Vejce ale vyšlehám s cukrem nad párou a teprve potom je zamíchám do smetany s mascarpone. Sníh z bílků se už šlehat nemusí. A mandle rozhodně na tiramisu nepatří!

  • Bety | 23. 6. 2006 11:57

    Dělám tohle "tiramissu" už několik let a nikdy jsem do něj vejce nedávala. Nebylo to třeba. Smíchám mascarpone (nebo i Lučinu) buďto se zakysanou smetanou nebo vyšlehanou šlehačkou a v lednici krásně ztuhne i bez vajec. Paráda je posypat vršek dortu sekanými mandlemi!

  • zbožíznalec | 23. 6. 2006 08:55

    Ivano nepište zavádějící informace, salmonela není jen ve skořápce, ale hlavně ve žloutku, omytí samozřejmě nestačí, protože bakterie salmonely se ničí teplotou 70 stupňů a více, pochybuji, že myjete vejce ve vodě teplé 70 stupňů

  • Karlina | 22. 6. 2006 18:11

    Vejce bych tam určitě nedávala

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:34

    Tiramisu také dělám, ale bez vajec. Pokud někdy do nějakého moučníku musím použít syrová vejce, bez následné tepelné úpravy. Nejdříve pořádně omyju skořápku jarovou vodou, případně opláchnu octem, abych ho zbavila případně salmoneózy, která je jen na skořápce.

  • Di | 22. 6. 2006 14:14

    V součaném horku bych se syrových vajec opravdu bála. V zimě jsem tiramisu s vajíčky někdy dělala - tedy alespoň do té doby, než začal povyk okolo ptačí chřipky. Na námitku paní Katky bych asi odvětila, že všechno je jednou poprvé. Já bych to raději neriskovala - už jsem kvůli tomu dostala na těchto stránkách vynadáno - takže dodávám: to je každého věc.

  • Věra | 22. 6. 2006 12:19

    P.Katko zkuste "Tiramisu po česku " to nevydrží v lednici ani půl dne :-))

  • Katka Škopková | 22. 6. 2006 12:05

    já jsem ho dělala dvakrát, pokaždé s vejci a nic se nikomu nestalo...

  • Adéla Černá | 22. 6. 2006 11:21

    těch vajec bych se trošku bála, ale když to může bejt fajn i bez nich ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Káva Mascarpone Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

13
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
10
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
9
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky…
8
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact