• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Lehké letní tiramisu

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehké letní tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr
    • hnědý rum
    • káva
    • kakao
    • 2
      ks zakysaná smetana nejlépe Cremefine
    • dětské piškoty Dlouhé například Pafino

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme si kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) a dvěma žloutky. Vše vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh ze 2 bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum.
2
Piškoty v kávě s rumem namočíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle nasakují, musí zůstat tvrdší. První vrstvu v míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří kakao.
3
Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i 4 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivona | 15. 5. 2007 11:21

    Zkoušela jsem tento recept, akorát jsem nedala zakysanou smetanu a vejce , ale přidala jsem 1 kelímek vyšlehané šlehačky a pak jsem postupovala dle vašeho receptu. Bylo to moc dobré, děkuji I.

  • MUDr. | 31. 10. 2006 15:10

    Jen k té salmonele-ve žloutku se nevyskytuje vůbec, je opravdu pouze na skořápce, ale omytím se opravdu nezničí docela, tím pádem se pár salmonelek může dostat i do bílku.nicméně žloutky jsou opravdu bezpečné i v polských vejcích...výskyt salmonely na vejcích v zimních a letních měsících se liší pouze u vajec domácích, kupovaná mají podmínky pořád stejné.takže dobrou chuť

  • Ivana K. | 26. 6. 2006 17:54

    Já šlehám jen žloutky s cukrem nad párou až vznikne krém. Špatně jsem se v komentáři vyjádřila. Bílky už nepoužívám. Věřím že se Vám podaří.

  • Katka Škopková | 26. 6. 2006 11:10

    Paní Ivano, takže vy vyšleháte jen žloutky v páře nebo i ty bílky?

  • Di | 25. 6. 2006 21:41

    Pravé italské tiramisu jsem jedla jen jednou. S capuccinem a pohledem na františkánský chrám v Assisi to byl pravý italský zážitek. Nicméně jsem u svých strávníků uspěla i českými náhražkami typu šlehačka + pomazánkové máslo nebo tvaroh, lučina + vejce. Hlavně to chce vhodné piškoty (Pafino). Já jsem si kromě toho z Itálie přivezla i likér Amareto (ten už je nyní u nás k dostání také - například v Penny).

  • Zdeňka Raindlová | 23. 6. 2006 19:58

    Musím souhlasit s paní Ivanou K., tiramisu bez vajec není rozhodně pravé tiramisu...ačkoliv je to každého věc. Ale kdo jste jednou okusili pravé italské tiramisu, každé jiné už bude pouhou náhražkou. Vejce je ovšem opravdu nezbytně nutné šlehat v páře - není to vůbec nesnadné a chuť je pak úplně jiná. Nehledě na pravdu o salmonele - skutečně nestačí vejce omýt, ta potvora číhá uvnitř!

  • Ivana K. | 23. 6. 2006 14:42

    Do pravého tiramisu samozřejmě vejce patří! Já dělám tiramisu podobně jako paní Katka. Vejce ale vyšlehám s cukrem nad párou a teprve potom je zamíchám do smetany s mascarpone. Sníh z bílků se už šlehat nemusí. A mandle rozhodně na tiramisu nepatří!

  • Bety | 23. 6. 2006 11:57

    Dělám tohle "tiramissu" už několik let a nikdy jsem do něj vejce nedávala. Nebylo to třeba. Smíchám mascarpone (nebo i Lučinu) buďto se zakysanou smetanou nebo vyšlehanou šlehačkou a v lednici krásně ztuhne i bez vajec. Paráda je posypat vršek dortu sekanými mandlemi!

  • zbožíznalec | 23. 6. 2006 08:55

    Ivano nepište zavádějící informace, salmonela není jen ve skořápce, ale hlavně ve žloutku, omytí samozřejmě nestačí, protože bakterie salmonely se ničí teplotou 70 stupňů a více, pochybuji, že myjete vejce ve vodě teplé 70 stupňů

  • Karlina | 22. 6. 2006 18:11

    Vejce bych tam určitě nedávala

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:34

    Tiramisu také dělám, ale bez vajec. Pokud někdy do nějakého moučníku musím použít syrová vejce, bez následné tepelné úpravy. Nejdříve pořádně omyju skořápku jarovou vodou, případně opláchnu octem, abych ho zbavila případně salmoneózy, která je jen na skořápce.

  • Di | 22. 6. 2006 14:14

    V součaném horku bych se syrových vajec opravdu bála. V zimě jsem tiramisu s vajíčky někdy dělala - tedy alespoň do té doby, než začal povyk okolo ptačí chřipky. Na námitku paní Katky bych asi odvětila, že všechno je jednou poprvé. Já bych to raději neriskovala - už jsem kvůli tomu dostala na těchto stránkách vynadáno - takže dodávám: to je každého věc.

  • Věra | 22. 6. 2006 12:19

    P.Katko zkuste "Tiramisu po česku " to nevydrží v lednici ani půl dne :-))

  • Katka Škopková | 22. 6. 2006 12:05

    já jsem ho dělala dvakrát, pokaždé s vejci a nic se nikomu nestalo...

  • Adéla Černá | 22. 6. 2006 11:21

    těch vajec bych se trošku bála, ale když to může bejt fajn i bez nich ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Káva Mascarpone Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Rychlá čína

Rychlá čína

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

196
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
97
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
83
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
40
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
26
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Lehké letní tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact