Z listového těsta upečeme dva stejné pláty. Z bílků a 7 lžic cukru ušleháme pevný sníh. Do hrnce dáme vařit 0,5 l vody s 5 lžícemi cukru. Když začne vřít, vlijeme pudink rozmíchaný ve 2 dl vody a za stálého míchání vaříme, dokud se masa nezačne oddělovat od stěn hrnce a ode dna. Odstavíme a ještě horkou ji postupně vmícháme do ušlehaného sněhu. Hotovou náplň rozetřeme na plech s upečeným plátem a přikryjeme druhým plátem.
2
Posypeme hustě práškovým cukrem a po vychladnutí a ztuhnutí krájíme ostrým pilkovým nožem na úhledné čtverce. Zbylé žloutky vajec použijeme na přípravu domácí vařené majonézy, do koláčů, nebo na přípravu domácích nudlí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Adriana Gyuriová
|8. 2. 2007 13:34
Tento recept poznám pod názvom jednoduchý domáci krémeš. Obvykle ho robievam vo vianočnom období, kedy manžel žĺtky použije na prípravu vaječného likéru. Výborný, odporúčam