• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lehká "strakatá" roláda
Napište svůj komentář k receptu

Lehká "strakatá" roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
  • NÁPLŇ:
    • 2
      kelímek šlehačka 2 x 180 ml
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr nebo skořicový,1-2 ks

Postup přípravy receptu

1
Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
2
Polovinu těsta si nalijeme na plech s pečícím papírem, druhou polovinu si obarvíme lžící kakaa, zamícháme a nalijeme také na plech. Lijeme cik-cak. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut, nevysušit. Po upečení ihned srolujeme a necháme částečně vychladnout.
3
Z vychladlé smetany, cukru a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na vychladlou roládu, ze které jsme opatrně odstranili pečící papír, zarolujeme a necháme v chladu zvlhnout a ztuhnout.
4
Hotovou můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou (není třeba). Krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strakatá buchta

Strakatá buchta

Lehká jablková roláda

Lehká jablková roláda

Lehká celerová pomazánka

Lehká celerová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malkinka | 9. 11. 2016 17:12

    tak se mi stalo to samé! .. nevím, proč se mi přilepila.. a taky jsem to asi špatně pochopila - nejdřív to teda vyndám z trouby a zaroluju i s tím papírem a až to vystydne, tak teprve to znova rozroluju, sundám papír, dám šlehačku? .. . ale chuťově dobré, musím to zkusit znovu a lépe ;-)

  • Jenikova | 27. 4. 2016 13:51

    Radost pohledet a kdyz vas honi mlsna, tak neni co resit. Je rychla a skvela.

  • Čítka | 28. 5. 2015 18:15

    Super jednoduchá mohli bysme jí furt :-D

  • Lenka | 22. 9. 2013 08:02

    Tak jsem někde udělala velkou chybu a nevim kde. Pekla jsem roládu poprvé a asi naposledy. Přilepila se mi na pečící papír a když jsem jí rozmotávala, tak jsem věděla, že je někde chyba. celá se mi potrhala. Můžete mi, prosím, poradit, co jsem udělala špatně?

  • Lucka H. | 12. 1. 2013 16:30

    Výborná, netřeba šlehačku přislazovat. Dělám ji z dvojnásobného množství, protože 1 roláda je hned pryč ;-)

  • thellma | 22. 10. 2011 13:12

    Rychá a moc dobrá, sladké je to dost, příště nebudu šlehačku sladit.

  • Janečková | 29. 7. 2011 17:22

    Výborná a snadná. Navíc se svým barevným efektem není třeba dalšího zdobení, za 1!

  • Jana Dubcová | 14. 6. 2011 07:15

    Měla jsem jen jednu šlehačku,tak jsem krém nastavila lučinou bez příchutě,trochu víc osladila a byla výborná skoro hned!

  • Monika | 22. 3. 2011 16:32

    Pěkný nápad ;-) !Velká paráda bez práce :-D , to mám ráda.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Zákusky Řezy Záviny Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

73
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
51
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
39
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
38
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Ledový salát s krutony
Ledový salát s krutony
Ledový salát s okurkou a mátou
Ledový salát s okurkou a mátou
Ledový salát se smetanou
Ledový salát se smetanou
Lehká celerová pomazánka
Lehká celerová pomazánka
Lehká jablková roláda
Lehká jablková roláda
Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou
Lehká jogurtová buchta s ovocem,…
  • Recepty.cz
  • Lehká "strakatá" roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact