• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lehká "strakatá" roláda
Napište svůj komentář k receptu

Lehká "strakatá" roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
  • NÁPLŇ:
    • 2
      kelímek šlehačka 2 x 180 ml
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr nebo skořicový,1-2 ks

Postup přípravy receptu

1
Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
2
Polovinu těsta si nalijeme na plech s pečícím papírem, druhou polovinu si obarvíme lžící kakaa, zamícháme a nalijeme také na plech. Lijeme cik-cak. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut, nevysušit. Po upečení ihned srolujeme a necháme částečně vychladnout.
3
Z vychladlé smetany, cukru a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na vychladlou roládu, ze které jsme opatrně odstranili pečící papír, zarolujeme a necháme v chladu zvlhnout a ztuhnout.
4
Hotovou můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou (není třeba). Krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strakatá buchta

Strakatá buchta

Lehká jablková roláda

Lehká jablková roláda

Lehká celerová pomazánka

Lehká celerová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malkinka | 9. 11. 2016 17:12

    tak se mi stalo to samé! .. nevím, proč se mi přilepila.. a taky jsem to asi špatně pochopila - nejdřív to teda vyndám z trouby a zaroluju i s tím papírem a až to vystydne, tak teprve to znova rozroluju, sundám papír, dám šlehačku? .. . ale chuťově dobré, musím to zkusit znovu a lépe ;-)

  • Jenikova | 27. 4. 2016 13:51

    Radost pohledet a kdyz vas honi mlsna, tak neni co resit. Je rychla a skvela.

  • Čítka | 28. 5. 2015 18:15

    Super jednoduchá mohli bysme jí furt :-D

  • Lenka | 22. 9. 2013 08:02

    Tak jsem někde udělala velkou chybu a nevim kde. Pekla jsem roládu poprvé a asi naposledy. Přilepila se mi na pečící papír a když jsem jí rozmotávala, tak jsem věděla, že je někde chyba. celá se mi potrhala. Můžete mi, prosím, poradit, co jsem udělala špatně?

  • Lucka H. | 12. 1. 2013 16:30

    Výborná, netřeba šlehačku přislazovat. Dělám ji z dvojnásobného množství, protože 1 roláda je hned pryč ;-)

  • thellma | 22. 10. 2011 13:12

    Rychá a moc dobrá, sladké je to dost, příště nebudu šlehačku sladit.

  • Janečková | 29. 7. 2011 17:22

    Výborná a snadná. Navíc se svým barevným efektem není třeba dalšího zdobení, za 1!

  • Jana Dubcová | 14. 6. 2011 07:15

    Měla jsem jen jednu šlehačku,tak jsem krém nastavila lučinou bez příchutě,trochu víc osladila a byla výborná skoro hned!

  • Monika | 22. 3. 2011 16:32

    Pěkný nápad ;-) !Velká paráda bez práce :-D , to mám ráda.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Zákusky Řezy Záviny Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Zapečené filé

Zapečené filé

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
20
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Ledový salát s krutony
Ledový salát s krutony
Ledový salát s okurkou a mátou
Ledový salát s okurkou a mátou
Ledový salát se smetanou
Ledový salát se smetanou
Lehká celerová pomazánka
Lehká celerová pomazánka
Lehká jablková roláda
Lehká jablková roláda
Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou
Lehká jogurtová buchta s ovocem,…
  • Recepty.cz
  • Lehká "strakatá" roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact