• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lehká "strakatá" roláda
Napište svůj komentář k receptu

Lehká "strakatá" roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
Lehká "strakatá" roláda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
  • NÁPLŇ:
    • 2
      kelímek šlehačka 2 x 180 ml
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr nebo skořicový,1-2 ks

Postup přípravy receptu

1
Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
2
Polovinu těsta si nalijeme na plech s pečícím papírem, druhou polovinu si obarvíme lžící kakaa, zamícháme a nalijeme také na plech. Lijeme cik-cak. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut, nevysušit. Po upečení ihned srolujeme a necháme částečně vychladnout.
3
Z vychladlé smetany, cukru a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na vychladlou roládu, ze které jsme opatrně odstranili pečící papír, zarolujeme a necháme v chladu zvlhnout a ztuhnout.
4
Hotovou můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou (není třeba). Krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strakatá buchta

Strakatá buchta

Lehká jablková roláda

Lehká jablková roláda

Lehká celerová pomazánka

Lehká celerová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malkinka | 9. 11. 2016 17:12

    tak se mi stalo to samé! .. nevím, proč se mi přilepila.. a taky jsem to asi špatně pochopila - nejdřív to teda vyndám z trouby a zaroluju i s tím papírem a až to vystydne, tak teprve to znova rozroluju, sundám papír, dám šlehačku? .. . ale chuťově dobré, musím to zkusit znovu a lépe ;-)

  • Jenikova | 27. 4. 2016 13:51

    Radost pohledet a kdyz vas honi mlsna, tak neni co resit. Je rychla a skvela.

  • Čítka | 28. 5. 2015 18:15

    Super jednoduchá mohli bysme jí furt :-D

  • Lenka | 22. 9. 2013 08:02

    Tak jsem někde udělala velkou chybu a nevim kde. Pekla jsem roládu poprvé a asi naposledy. Přilepila se mi na pečící papír a když jsem jí rozmotávala, tak jsem věděla, že je někde chyba. celá se mi potrhala. Můžete mi, prosím, poradit, co jsem udělala špatně?

  • Lucka H. | 12. 1. 2013 16:30

    Výborná, netřeba šlehačku přislazovat. Dělám ji z dvojnásobného množství, protože 1 roláda je hned pryč ;-)

  • thellma | 22. 10. 2011 13:12

    Rychá a moc dobrá, sladké je to dost, příště nebudu šlehačku sladit.

  • Janečková | 29. 7. 2011 17:22

    Výborná a snadná. Navíc se svým barevným efektem není třeba dalšího zdobení, za 1!

  • Jana Dubcová | 14. 6. 2011 07:15

    Měla jsem jen jednu šlehačku,tak jsem krém nastavila lučinou bez příchutě,trochu víc osladila a byla výborná skoro hned!

  • Monika | 22. 3. 2011 16:32

    Pěkný nápad ;-) !Velká paráda bez práce :-D , to mám ráda.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Zákusky Řezy Záviny Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Penne con polo

Penne con polo

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

20
Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na slanině s…
18
Hrníčková rychlo - pizza - těsto
Hrníčková rychlo - pizza…
17
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
16
Velikonoční mrkvový beránek
Velikonoční mrkvový…
16
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Ledový salát s krutony
Ledový salát s krutony
Ledový salát s okurkou a mátou
Ledový salát s okurkou a mátou
Ledový salát se smetanou
Ledový salát se smetanou
Lehká celerová pomazánka
Lehká celerová pomazánka
Lehká jablková roláda
Lehká jablková roláda
Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou
Lehká jogurtová buchta s ovocem,…
  • Recepty.cz
  • Lehká "strakatá" roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact