Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
2
Polovinu těsta si nalijeme na plech s pečícím papírem, druhou polovinu si obarvíme lžící kakaa, zamícháme a nalijeme také na plech. Lijeme cik-cak. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut, nevysušit. Po upečení ihned srolujeme a necháme částečně vychladnout.
3
Z vychladlé smetany, cukru a ztužovače vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na vychladlou roládu, ze které jsme opatrně odstranili pečící papír, zarolujeme a necháme v chladu zvlhnout a ztuhnout.
4
Hotovou můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou (není třeba). Krájíme na plátky a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Malkinka
|9. 11. 2016 17:12
tak se mi stalo to samé! .. nevím, proč se mi přilepila.. a taky jsem to asi špatně pochopila - nejdřív to teda vyndám z trouby a zaroluju i s tím papírem a až to vystydne, tak teprve to znova rozroluju, sundám papír, dám šlehačku? .. . ale chuťově dobré, musím to zkusit znovu a lépe ;-)
Jenikova
|27. 4. 2016 13:51
Radost pohledet a kdyz vas honi mlsna, tak neni co resit. Je rychla a skvela.
Čítka
|28. 5. 2015 18:15
Super jednoduchá mohli bysme jí furt :-D
Lenka
|22. 9. 2013 08:02
Tak jsem někde udělala velkou chybu a nevim kde. Pekla jsem roládu poprvé a asi naposledy. Přilepila se mi na pečící papír a když jsem jí rozmotávala, tak jsem věděla, že je někde chyba. celá se mi potrhala. Můžete mi, prosím, poradit, co jsem udělala špatně?
Lucka H.
|12. 1. 2013 16:30
Výborná, netřeba šlehačku přislazovat. Dělám ji z dvojnásobného množství, protože 1 roláda je hned pryč ;-)