Do úzké vyšší nádoby (nejlépe do takové, která je určená na šlehání šlehačky) nebo shakeru dáme dvě lžičky rozpustné kávy, cukr (dle chuti, lepší je spíš víc než jsme běžně zvyklí) a zalijeme cca 3-4 cm studené vody.
2
Vyšleháme šlehačem, až se nám utvoří hustá pěna (pokud pracujeme se shakerem, tak samozřejmě shakeujeme). Kávovou pěnu přelijeme do vyšší sklenice, do níž si předem nachystáme led (cca 5 kostek). Pěna by měla sahat asi 2 cm pod okraj sklenice, abychom mohli zbytek dolít mlékem.
3
Podáváme s brčkem.
4
Pokud použijeme větší nádobu na šlehání, je samozřejmě možné připravovat více "porcí" najednou, které pak rozlijeme do jednotlivých sklenic.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
káva
|8. 1. 2015 13:36
Ja som našla ešte recept na výrobu frappe aj tu http://coffeein.sk/blog/9/priprava-frappe-doma/ ale keďže doma nemám kávovar určite vyskúšam váš receptík. Vyzerá skvelo ! :-*