Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečícího papíru, který také pomastíme.
2
Sušenky rozdrtíme, přidáme k nim sekané kandované třešně, rozinky a oříšky. Do kastrůlku nakrájíme máslo, nalámeme čokoládu a přidáme sirup nebo med. Necháme rozpustit při mírné teplotě a důkladně promícháme.
3
Rozpuštěnou směs nalijeme k sušenkám a dobře promícháme, aby se směsi spojily. Vzniklou hmotu přendáme do formy a pořádně ji stlačíme a zarovnáme vypouklou stranou lžíce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|11. 7. 2006 19:18
Do jaký formy zmes naliješ?
luckymili
|10. 7. 2006 20:33
Cukerný sirup vyrábím vařením cukru ve vodé v poměru 1:1 asi 5 minut, počítá se asi dvě třetiny zůstatku, takže je asi jedna třetina výparného. Myslím si, že toto je nápaditý recept, který by se dal použít i na vánoční cukroví, přidávám do oblíbených - skvělý nápad.
Adéla Najmanová
|10. 7. 2006 20:16
Abych pravdu řekla, také by mě to zajímalo. Nikde jsem se po něm neptala. Akorát jsem rozehřála cukr s vodou na nitku a přidala místo cukrového sirupu. I přesto to chutnalo výtečně!
Katka Škopková
|10. 7. 2006 13:33
Můžu se Vás zeptat, kde se dá sehnat ten cukrový sirup? Díky