Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout. Vmíchejte jahody, směs nalijte do lízátkových forem, vložte dřívko a dejte zmrazit, nejlépe přes noc.
2
Tip: Lízátka podávejte na ledové jahodové míse. Připravte si dvě mísy – tu první vyložte tence nakrájenými jahodami. Vložte do ní menší misku na zatížení a do prostoru mezi nimi nalijte vodu. Zmrazte. Těsně před tím, než budete podávat lízátka, krátce namočte obě misky do horké vody – ta zmrazená se uvolní.
...dělám pravidelně, ale nad návodem k přípravě jsem se zasekl víc jak u samotné práce s lízátky :-D ..., asi mám dlouhé vedení ;-) . Já jahody rozmačkám s cukrem, naplním formičky, vložím dřívko a dám zmrazit ;-) :-)