• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ledová lízátka z čerstvých jahod
Napište svůj komentář k receptu

Ledová lízátka z čerstvých jahod

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ledová lízátka z čerstvých jahod
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 500
      g jahody rozmělněné
  • Na cukrový sirup:
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout. Vmíchejte jahody, směs nalijte do lízátkových forem, vložte dřívko a dejte zmrazit, nejlépe přes noc.
2
Tip: Lízátka podávejte na ledové jahodové míse. Připravte si dvě mísy – tu první vyložte tence nakrájenými jahodami. Vložte do ní menší misku na zatížení a do prostoru mezi nimi nalijte vodu. Zmrazte. Těsně před tím, než budete podávat lízátka, krátce namočte obě misky do horké vody – ta zmrazená se uvolní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Bezlepková čokoládová lízátka

Bezlepková čokoládová lízátka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Leona | 28. 6. 2012 16:55

    tak jdeme pripravit zmrzlinu,ale z manga, tak snad bude chutnat vsem :-))) ;-)

  • Ladia
    Ladia | 27. 6. 2011 08:50

    Dělám úplně stejně :-P

  • recepty73
    recepty73 | 15. 6. 2011 18:38

    ...dělám pravidelně, ale nad návodem k přípravě jsem se zasekl víc jak u samotné práce s lízátky :-D ..., asi mám dlouhé vedení ;-) . Já jahody rozmačkám s cukrem, naplním formičky, vložím dřívko a dám zmrazit ;-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Nepečené Pro děti Dezerty Červen Chlazení Děti Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
28
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
26
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Lečo s rybou
Lečo s rybou
Lečo s uzeným masem
Lečo s uzeným masem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Ledové latte s Baileys
Ledové latte s Baileys
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
Ledovky
Ledovky
  • Recepty.cz
  • Ledová lízátka z čerstvých jahod
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact