ks
čerstvé žampiony
(Na tohle množství asi 5 kloboučků středně velkých)
pórek
Cca 5 cm
1
lžíce
sezamová semínka
Rovná
grilovací koření
1
lžíce
zakysaná smetana
1
ks
šmakoun
Postup přípravy receptu
1
Kloboučky žampionů nakrájíme na tenké plátky a spolu s nakrájeným pórkem orestujeme na troše oleje na pánvi. Až se voda ze žampíků vydusí, přidáme na kostičky nakrájený šmakoun, posypeme grilovacím kořením, orestujeme a na závěr přisypeme sezamové semínko. Ještě chvíli prohřejeme a necháme vychladnout (ne úplně do studena). Polovinu ledového salátu pokrájíme na drobnější kousky (kdo nechce, může natrhat), dáme na talíř (nejlépe hluboký) a přidáme směs z pánve. Nepromícháváme, promíchá si každý sám. Navrch dáme lžíci zakysané smetany.
2
Snad vám bude chutnat stejně, jako nám. Toto množství je tak na dvě menší porce, výborné jako večeře. Jestli k tomu někdo bude chtít podávat pečivo, záleží na něm.