• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lečo se sázeným vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Lečo se sázeným vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
Lečo se sázeným vejcem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lečo je oblíbená česká klasika - je jednoduché, chutné a plné zeleniny. Základem jsou papriky, rajčata a samozřejmě vejce, ale nechybí ani cibule či česnek a směs voňavých bylinek k podávání.

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks cibule
    • 4
      ks paprika
    • 4
      ks rajčata velká
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce olej
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 4
      lžička uzená paprika - koření
    • 2
      lžička římský kmín
    • 4
      ks bobkový list
    • 8
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinková směs čerstvé: petržel, máta, tymián - k podávání

Postup přípravy receptu

1
Připravte si 2 pánve s poklicí. Cibule nasekejte najemno, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na kousky, rajčata spařte, oloupejte a také rozkrájejte. Česnek prolisujte. Vše rozdělte napůl.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na každé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a orestujte je. Jakmile začnou měknout, vmíchejte čerstvá rajčata a 5 minut restujte. Přidejte polovinu konzervovaných rajčat s trochou šťávy a česnek, polovinu protlaku a koření. Osolte, opepřete a za mírné teploty a občasného promíchání ode dna duste 8–10 minut.
3
V zelenině vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte vejce. Osolte je, pánev přikryjte poklicí a nechte vejce vařit 8–10 minut. Vyjměte bobkový list a podávejte posypané čerstvými bylinkami.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické lečo

Klasické lečo

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Zapečené lečo

Zapečené lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bylinková směs Česnek Cibule Nakládaná loupaná rajčata Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Římský kmín Sůl Uzená paprika - koření Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
48
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Lečo s mletým masem
Lečo s mletým masem
Lečo s rybou
Lečo s rybou
Lečo s uzeným masem
Lečo s uzeným masem
Ledová lízátka z čerstvých jahod
Ledová lízátka z čerstvých jahod
Ledové latte s Baileys
Ledové latte s Baileys
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
  • Recepty.cz
  • Lečo se sázeným vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact