Lečo je oblíbená česká klasika - je jednoduché, chutné a plné zeleniny. Základem jsou papriky, rajčata a samozřejmě vejce, ale nechybí ani cibule či česnek a směs voňavých bylinek k podávání.
bylinková směs
čerstvé: petržel, máta, tymián - k podávání
Postup přípravy receptu
1
Připravte si 2 pánve s poklicí. Cibule nasekejte najemno, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na kousky, rajčata spařte, oloupejte a také rozkrájejte. Česnek prolisujte. Vše rozdělte napůl.
Na každé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a orestujte je. Jakmile začnou měknout, vmíchejte čerstvá rajčata a 5 minut restujte. Přidejte polovinu konzervovaných rajčat s trochou šťávy a česnek, polovinu protlaku a koření. Osolte, opepřete a za mírné teploty a občasného promíchání ode dna duste 8–10 minut.
3
V zelenině vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte vejce. Osolte je, pánev přikryjte poklicí a nechte vejce vařit 8–10 minut. Vyjměte bobkový list a podávejte posypané čerstvými bylinkami.