• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Lečo s uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rajčata
    • 5
      ks paprika
    • 2
      ks cibule
    • 80
      g rostlinný olej
    • 200
      g uzeniny měkká
    • 4
      vejce
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka.
2
Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opraná a na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až jsou papriky měkké. Potom přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme je v zelenině a uzenině srazit.
3
Pokrm podáváme s brambory nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 4. 3. 2013 08:26

    Klasické lečo, jaké znám a mám ráda od dětství. Dávám 1.

  • profimak | 3. 3. 2013 21:31

    Moje první lečo a povedlo se. Dostala jsem doma pochvalu.

  • Míša Mmmmys | 13. 8. 2010 12:59

    Právě dobaštěno a bylo to výborný... dávám za jedna :D

  • recepty 73 | 17. 9. 2009 12:22

    Já lečo miluji,ale než jsem ho naučil jíst rodinu,tak jsem musel v postupu udělat pár změn.Je to takový kompromis,který se mi velmi osvědčil a myslím,že stojí za zveřejnění.Takže pošlu recept,který doufám nezvedne vlnu odporu,ale bude třeba pro některé inspirací.Jiří

  • Jana Remková | 25. 6. 2008 12:43

    To je zajímavé,když jsme byli v Maďarsku asi před 4 lety,dělali nám lečo taky s vajíčkama,tak nevím,možná v některých oblastech se používají a v některých ne.Ještě snad,to lečo jsme si dávali v restauraci!!!

  • Di | 25. 6. 2008 10:00

    Já se za to, že jsem Čech nestydím, ale vaření si rozhodně otázkami národní identity nekomplikuji. Ráda ochutnávám typická jídla cizích národů a pak si je třeba připravím z českých surovin (ostatně co se dá u nás ještě koupit českého původu?) podle svého. Proč ne, recepty přece nejsou neměnné dogma. Ostatně Maďaři kdysi hojně mísili svou krev se Slovany a jako pastevci se od slovanských zemědělců spoustu věcí naučili. Kdoví, jak to bylo s lečem ...

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:44

    Keď pripravujete lečo, skúste pridať lyžičku krišt.cukru. Je to celkom iné lečo. Ja mám rada s vajičkami, moja sestra bez. Pritom ani jedna do toho nepotrebuje žiadnu údeninu.

  • Tereza J. | 25. 6. 2008 06:49

    Lečo patrilo doma k našim najobľúbenejším jedlám. Varilo ho ešte babičkina mama a tú naučili lečo variť ešte Maďari za Rakúsko-Uhorska. A vajcia tam išli a dodnes idú.

  • Otakar Novák | 24. 6. 2008 23:22

    Typické: My jsme ČEŠI, kdo je víc! Chudáci holanďani, kdyby věděli, že ta jejich slavná omáčka pochází z Francie...

  • Jana Wernischova | 24. 6. 2008 22:30

    Jasně kluci a holky, ať si každý vaří lečo podle své chuti a zvyklostí! Kdybychom chtěli být přesní, tak Maďaři nedávají do leča ani měkkou uzeninu, ale buď špek anebo klobásu. A my zas doma nezahušťujeme lečo vůbec, dáváme jen papriky a rajčata a buřty, z koření jen pepř a sůl a dusíme ečo jen velice krátce - a pak ho jíme s čerstvými rohlíky, které si namáčíme do šťávičky a slintáme blahem :-)

  • Ladislav Dorazin | 24. 6. 2008 22:16

    Máte pravdu Di,proč se musíme pořád někým řídit?Celý život zahušťujeme vejci a maďaři jsou mi taky šuma fuk.

  • Di | 24. 6. 2008 19:41

    No a co? My jsme v Česku a vejce nám tam chutnají. Maďaři zahušťují lečo třeba rýží.

  • JANÁK PAVEL | 24. 6. 2008 17:55

    Do leča vejce nepatří. Zeptejte se v Maďarsku.

  • Petra | 22. 8. 2007 20:06

    A v pohodě to čtyři porce dalo.

  • Petra | 22. 8. 2007 20:05

    Moc dobré, ale fujtajblíkové uzeniny jsem nahradila sojových granulátem s příchutí šunky. Ani nepoznáte, že tam není maso.

  • AVON Lady | 17. 6. 2006 11:50

    Vařím podobné lečo, na které používám špekáčky, které ploupu nakrájím na kostičky a na oleji osmahnu, takže pustí přebytečný špatný tuk. Ještě do směsi, ktará se dusí, přidám sušenou zeleninu ( mrkev, celer, petrže ) nakrájenou na kostičky. Po přidání vajec , pokud je potřeba zahustit, tak použiji hladkou mouku.

  • jarmila | 15. 9. 2005 08:22

    Adžiku jsem si minulý týden koupila v Bille normálně mezi kořením.(Teď ale nevím ,jestli to byla firma Konátyi nebo nějaká jiná)Ale určitě ji bez problému koupíte i v jiných obchodech - Hypernova, Tesco...

  • Jana z VM | 15. 9. 2005 07:46

    Adžiku koupíte téměř v každém obchodě s potravinami nebo v zelenině, teď už je opravdu k sehnání všude a je fakt vynikající, mám bohaté zkušenosti a jak jsem už několikrát sem napsala, "vrážím" ji do masa téměř všude !!!

  • Martina | 15. 9. 2005 06:08

    Kde se da sehnat Adzika? Kdysi jsem si ji privezla z Bulharska ale ted nevim.

  • Jana z VM | 6. 9. 2005 13:17

    Opět jeden vyznavač vynikajícího koření "Adžika". Taky je přidávám téměř všude, jak se dá!!

  • Milan | 6. 9. 2005 12:04

    Jednoduché,vynikající prostě super. Tuhle baštu vyrábíme z domácích zdrojů dlouhá leta.Zavařujeme pod víčka. Pro uskladnění na zimu děláme jen "základ" :rajčata,cibule, paprika. Jako koření používáme v posledních letech směs "Adžika".

  • Andiee | 21. 8. 2005 20:19

    Milá Naďko, prosím napiš svuj recept na lečovou smes na zimu!

  • lumen | 18. 8. 2005 13:05

    Dekuju anonymovi, presne to jsem potrebovala vedet-zda toho nebude malo:-)Jdu pro papriky!

  • Jana Povolná | 11. 7. 2005 23:26

    určitě napište !!!

  • Anonym | 4. 7. 2005 23:04

    Lečo bylo dobré, ovšem čtyři porce to nedalo. Řekl bych tak dvě výživné pánské.

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:26

    Taky tohle lečo dělám,dokonce si ho chystám i na zimu,kdy jsou přece jen papriky a rajčata dražší.Vylepšuju ho přidáním trochy zakysané smetany před přidáním vajec.Zkuste,je to výtečné.A bude-li zájem o" lečovou směs na zimu",stačí se zmínit a napíšu ji sem.

  • Dahiba | 12. 5. 2005 11:39

    přesně tohle lečo děláme doma a je výborné, já radši s novým bramborem a má lepší polovička čerstý chléb s máslem. Dávám za 1 :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

120
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
87
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
68
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové palačinky
56
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
56
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Třeštíková poprvé za 30 let nejede do Varů! Na Bartošku ale nezapomněla

Třeštíková poprvé za 30 let nejede do Varů! Na Bartošku ale nezapomněla

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Lečo s uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact