• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lečo s uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rajčata
    • 5
      ks paprika
    • 2
      ks cibule
    • 80
      g rostlinný olej
    • 200
      g uzeniny měkká
    • 4
      vejce
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka.
2
Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opraná a na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až jsou papriky měkké. Potom přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme je v zelenině a uzenině srazit.
3
Pokrm podáváme s brambory nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 4. 3. 2013 08:26

    Klasické lečo, jaké znám a mám ráda od dětství. Dávám 1.

  • profimak | 3. 3. 2013 21:31

    Moje první lečo a povedlo se. Dostala jsem doma pochvalu.

  • Míša Mmmmys | 13. 8. 2010 12:59

    Právě dobaštěno a bylo to výborný... dávám za jedna :D

  • recepty 73 | 17. 9. 2009 12:22

    Já lečo miluji,ale než jsem ho naučil jíst rodinu,tak jsem musel v postupu udělat pár změn.Je to takový kompromis,který se mi velmi osvědčil a myslím,že stojí za zveřejnění.Takže pošlu recept,který doufám nezvedne vlnu odporu,ale bude třeba pro některé inspirací.Jiří

  • Jana Remková | 25. 6. 2008 12:43

    To je zajímavé,když jsme byli v Maďarsku asi před 4 lety,dělali nám lečo taky s vajíčkama,tak nevím,možná v některých oblastech se používají a v některých ne.Ještě snad,to lečo jsme si dávali v restauraci!!!

  • Di | 25. 6. 2008 10:00

    Já se za to, že jsem Čech nestydím, ale vaření si rozhodně otázkami národní identity nekomplikuji. Ráda ochutnávám typická jídla cizích národů a pak si je třeba připravím z českých surovin (ostatně co se dá u nás ještě koupit českého původu?) podle svého. Proč ne, recepty přece nejsou neměnné dogma. Ostatně Maďaři kdysi hojně mísili svou krev se Slovany a jako pastevci se od slovanských zemědělců spoustu věcí naučili. Kdoví, jak to bylo s lečem ...

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:44

    Keď pripravujete lečo, skúste pridať lyžičku krišt.cukru. Je to celkom iné lečo. Ja mám rada s vajičkami, moja sestra bez. Pritom ani jedna do toho nepotrebuje žiadnu údeninu.

  • Tereza J. | 25. 6. 2008 06:49

    Lečo patrilo doma k našim najobľúbenejším jedlám. Varilo ho ešte babičkina mama a tú naučili lečo variť ešte Maďari za Rakúsko-Uhorska. A vajcia tam išli a dodnes idú.

  • Otakar Novák | 24. 6. 2008 23:22

    Typické: My jsme ČEŠI, kdo je víc! Chudáci holanďani, kdyby věděli, že ta jejich slavná omáčka pochází z Francie...

  • Jana Wernischova | 24. 6. 2008 22:30

    Jasně kluci a holky, ať si každý vaří lečo podle své chuti a zvyklostí! Kdybychom chtěli být přesní, tak Maďaři nedávají do leča ani měkkou uzeninu, ale buď špek anebo klobásu. A my zas doma nezahušťujeme lečo vůbec, dáváme jen papriky a rajčata a buřty, z koření jen pepř a sůl a dusíme ečo jen velice krátce - a pak ho jíme s čerstvými rohlíky, které si namáčíme do šťávičky a slintáme blahem :-)

  • Ladislav Dorazin | 24. 6. 2008 22:16

    Máte pravdu Di,proč se musíme pořád někým řídit?Celý život zahušťujeme vejci a maďaři jsou mi taky šuma fuk.

  • Di | 24. 6. 2008 19:41

    No a co? My jsme v Česku a vejce nám tam chutnají. Maďaři zahušťují lečo třeba rýží.

  • JANÁK PAVEL | 24. 6. 2008 17:55

    Do leča vejce nepatří. Zeptejte se v Maďarsku.

  • Petra | 22. 8. 2007 20:06

    A v pohodě to čtyři porce dalo.

  • Petra | 22. 8. 2007 20:05

    Moc dobré, ale fujtajblíkové uzeniny jsem nahradila sojových granulátem s příchutí šunky. Ani nepoznáte, že tam není maso.

  • AVON Lady | 17. 6. 2006 11:50

    Vařím podobné lečo, na které používám špekáčky, které ploupu nakrájím na kostičky a na oleji osmahnu, takže pustí přebytečný špatný tuk. Ještě do směsi, ktará se dusí, přidám sušenou zeleninu ( mrkev, celer, petrže ) nakrájenou na kostičky. Po přidání vajec , pokud je potřeba zahustit, tak použiji hladkou mouku.

  • jarmila | 15. 9. 2005 08:22

    Adžiku jsem si minulý týden koupila v Bille normálně mezi kořením.(Teď ale nevím ,jestli to byla firma Konátyi nebo nějaká jiná)Ale určitě ji bez problému koupíte i v jiných obchodech - Hypernova, Tesco...

  • Jana z VM | 15. 9. 2005 07:46

    Adžiku koupíte téměř v každém obchodě s potravinami nebo v zelenině, teď už je opravdu k sehnání všude a je fakt vynikající, mám bohaté zkušenosti a jak jsem už několikrát sem napsala, "vrážím" ji do masa téměř všude !!!

  • Martina | 15. 9. 2005 06:08

    Kde se da sehnat Adzika? Kdysi jsem si ji privezla z Bulharska ale ted nevim.

  • Jana z VM | 6. 9. 2005 13:17

    Opět jeden vyznavač vynikajícího koření "Adžika". Taky je přidávám téměř všude, jak se dá!!

  • Milan | 6. 9. 2005 12:04

    Jednoduché,vynikající prostě super. Tuhle baštu vyrábíme z domácích zdrojů dlouhá leta.Zavařujeme pod víčka. Pro uskladnění na zimu děláme jen "základ" :rajčata,cibule, paprika. Jako koření používáme v posledních letech směs "Adžika".

  • Andiee | 21. 8. 2005 20:19

    Milá Naďko, prosím napiš svuj recept na lečovou smes na zimu!

  • lumen | 18. 8. 2005 13:05

    Dekuju anonymovi, presne to jsem potrebovala vedet-zda toho nebude malo:-)Jdu pro papriky!

  • Jana Povolná | 11. 7. 2005 23:26

    určitě napište !!!

  • Anonym | 4. 7. 2005 23:04

    Lečo bylo dobré, ovšem čtyři porce to nedalo. Řekl bych tak dvě výživné pánské.

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:26

    Taky tohle lečo dělám,dokonce si ho chystám i na zimu,kdy jsou přece jen papriky a rajčata dražší.Vylepšuju ho přidáním trochy zakysané smetany před přidáním vajec.Zkuste,je to výtečné.A bude-li zájem o" lečovou směs na zimu",stačí se zmínit a napíšu ji sem.

  • Dahiba | 12. 5. 2005 11:39

    přesně tohle lečo děláme doma a je výborné, já radši s novým bramborem a má lepší polovička čerstý chléb s máslem. Dávám za 1 :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

73
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
39
Okurkový salát na uskladnění
Okurkový salát na…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
31
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Těhotná dcera Evy Čížkovské: Nádor! Adéla Konewka popsala zdravotní potíže

Těhotná dcera Evy Čížkovské: Nádor! Adéla Konewka popsala zdravotní potíže

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Lečo s uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact