• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lečo s uzeninou
Napište svůj komentář k receptu

Lečo s uzeninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lečo s uzeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rajčata
    • 5
      ks paprika
    • 2
      ks cibule
    • 80
      g rostlinný olej
    • 200
      g uzeniny měkká
    • 4
      vejce
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté cibuli je podusíme do poloměkka.
2
Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, opraná a na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až jsou papriky měkké. Potom přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme je v zelenině a uzenině srazit.
3
Pokrm podáváme s brambory nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rohlíčky plněné uzeninou

Rohlíčky plněné uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou

Vaječná pomazánka s uzeninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 4. 3. 2013 08:26

    Klasické lečo, jaké znám a mám ráda od dětství. Dávám 1.

  • profimak | 3. 3. 2013 21:31

    Moje první lečo a povedlo se. Dostala jsem doma pochvalu.

  • Míša Mmmmys | 13. 8. 2010 12:59

    Právě dobaštěno a bylo to výborný... dávám za jedna :D

  • recepty 73 | 17. 9. 2009 12:22

    Já lečo miluji,ale než jsem ho naučil jíst rodinu,tak jsem musel v postupu udělat pár změn.Je to takový kompromis,který se mi velmi osvědčil a myslím,že stojí za zveřejnění.Takže pošlu recept,který doufám nezvedne vlnu odporu,ale bude třeba pro některé inspirací.Jiří

  • Jana Remková | 25. 6. 2008 12:43

    To je zajímavé,když jsme byli v Maďarsku asi před 4 lety,dělali nám lečo taky s vajíčkama,tak nevím,možná v některých oblastech se používají a v některých ne.Ještě snad,to lečo jsme si dávali v restauraci!!!

  • Di | 25. 6. 2008 10:00

    Já se za to, že jsem Čech nestydím, ale vaření si rozhodně otázkami národní identity nekomplikuji. Ráda ochutnávám typická jídla cizích národů a pak si je třeba připravím z českých surovin (ostatně co se dá u nás ještě koupit českého původu?) podle svého. Proč ne, recepty přece nejsou neměnné dogma. Ostatně Maďaři kdysi hojně mísili svou krev se Slovany a jako pastevci se od slovanských zemědělců spoustu věcí naučili. Kdoví, jak to bylo s lečem ...

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 09:44

    Keď pripravujete lečo, skúste pridať lyžičku krišt.cukru. Je to celkom iné lečo. Ja mám rada s vajičkami, moja sestra bez. Pritom ani jedna do toho nepotrebuje žiadnu údeninu.

  • Tereza J. | 25. 6. 2008 06:49

    Lečo patrilo doma k našim najobľúbenejším jedlám. Varilo ho ešte babičkina mama a tú naučili lečo variť ešte Maďari za Rakúsko-Uhorska. A vajcia tam išli a dodnes idú.

  • Otakar Novák | 24. 6. 2008 23:22

    Typické: My jsme ČEŠI, kdo je víc! Chudáci holanďani, kdyby věděli, že ta jejich slavná omáčka pochází z Francie...

  • Jana Wernischova | 24. 6. 2008 22:30

    Jasně kluci a holky, ať si každý vaří lečo podle své chuti a zvyklostí! Kdybychom chtěli být přesní, tak Maďaři nedávají do leča ani měkkou uzeninu, ale buď špek anebo klobásu. A my zas doma nezahušťujeme lečo vůbec, dáváme jen papriky a rajčata a buřty, z koření jen pepř a sůl a dusíme ečo jen velice krátce - a pak ho jíme s čerstvými rohlíky, které si namáčíme do šťávičky a slintáme blahem :-)

  • Ladislav Dorazin | 24. 6. 2008 22:16

    Máte pravdu Di,proč se musíme pořád někým řídit?Celý život zahušťujeme vejci a maďaři jsou mi taky šuma fuk.

  • Di | 24. 6. 2008 19:41

    No a co? My jsme v Česku a vejce nám tam chutnají. Maďaři zahušťují lečo třeba rýží.

  • JANÁK PAVEL | 24. 6. 2008 17:55

    Do leča vejce nepatří. Zeptejte se v Maďarsku.

  • Petra | 22. 8. 2007 20:06

    A v pohodě to čtyři porce dalo.

  • Petra | 22. 8. 2007 20:05

    Moc dobré, ale fujtajblíkové uzeniny jsem nahradila sojových granulátem s příchutí šunky. Ani nepoznáte, že tam není maso.

  • AVON Lady | 17. 6. 2006 11:50

    Vařím podobné lečo, na které používám špekáčky, které ploupu nakrájím na kostičky a na oleji osmahnu, takže pustí přebytečný špatný tuk. Ještě do směsi, ktará se dusí, přidám sušenou zeleninu ( mrkev, celer, petrže ) nakrájenou na kostičky. Po přidání vajec , pokud je potřeba zahustit, tak použiji hladkou mouku.

  • jarmila | 15. 9. 2005 08:22

    Adžiku jsem si minulý týden koupila v Bille normálně mezi kořením.(Teď ale nevím ,jestli to byla firma Konátyi nebo nějaká jiná)Ale určitě ji bez problému koupíte i v jiných obchodech - Hypernova, Tesco...

  • Jana z VM | 15. 9. 2005 07:46

    Adžiku koupíte téměř v každém obchodě s potravinami nebo v zelenině, teď už je opravdu k sehnání všude a je fakt vynikající, mám bohaté zkušenosti a jak jsem už několikrát sem napsala, "vrážím" ji do masa téměř všude !!!

  • Martina | 15. 9. 2005 06:08

    Kde se da sehnat Adzika? Kdysi jsem si ji privezla z Bulharska ale ted nevim.

  • Jana z VM | 6. 9. 2005 13:17

    Opět jeden vyznavač vynikajícího koření "Adžika". Taky je přidávám téměř všude, jak se dá!!

  • Milan | 6. 9. 2005 12:04

    Jednoduché,vynikající prostě super. Tuhle baštu vyrábíme z domácích zdrojů dlouhá leta.Zavařujeme pod víčka. Pro uskladnění na zimu děláme jen "základ" :rajčata,cibule, paprika. Jako koření používáme v posledních letech směs "Adžika".

  • Andiee | 21. 8. 2005 20:19

    Milá Naďko, prosím napiš svuj recept na lečovou smes na zimu!

  • lumen | 18. 8. 2005 13:05

    Dekuju anonymovi, presne to jsem potrebovala vedet-zda toho nebude malo:-)Jdu pro papriky!

  • Jana Povolná | 11. 7. 2005 23:26

    určitě napište !!!

  • Anonym | 4. 7. 2005 23:04

    Lečo bylo dobré, ovšem čtyři porce to nedalo. Řekl bych tak dvě výživné pánské.

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:26

    Taky tohle lečo dělám,dokonce si ho chystám i na zimu,kdy jsou přece jen papriky a rajčata dražší.Vylepšuju ho přidáním trochy zakysané smetany před přidáním vajec.Zkuste,je to výtečné.A bude-li zájem o" lečovou směs na zimu",stačí se zmínit a napíšu ji sem.

  • Dahiba | 12. 5. 2005 11:39

    přesně tohle lečo děláme doma a je výborné, já radši s novým bramborem a má lepší polovička čerstý chléb s máslem. Dávám za 1 :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl Uzeniny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Pikantule

Pikantule

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

69
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
34
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
29
Alibábovka
Alibábovka
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Krampolova ohnivá zrzka Bláhová: Byly to dva roky pekla!

Krampolova ohnivá zrzka Bláhová: Byly to dva roky pekla!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Lečo s uzeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact